Ακριβότερο και όχι φθηνότερο, σε σχέση με τα όσα είχαν συμφωνηθεί το 2013, θα κληθούν να πληρώσουν το νερό οι κάτοικοι σε Νίκαια, Ν. Καρυές, Μελισσοχώρι και Ομορφοχώρι με βάση τη νέα προγραμματική σύμβαση μεταξύ των ΔΕΥΑ Κιλελέρ και Λάρισας. Αυτό επισημαίνει ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κ. Ρίζος Κομήτσας τονίζοντας σχετικά: 
«Στη δημοτική αρχή Κιλελέρ αντί να πανηγυρίζουν περί μείωσης της τιμής του νερού καλά θα κάνουν να εξηγήσουν στους κατοίκους, γιατί θα πρέπει να πληρώνουν το νερό προς 88 λεπτά το κυβικό και όχι 80 λεπτά, όπως προέβλεπε η σύμβαση που υπογράψαμε εμείς το 2013. Με βάση εκείνη τη σύμβαση δεν αυξήθηκε αλλά αντιθέτως μειώθηκε κατά μεσοσταθμικά 50% η τιμή του νερού στα χωριά που υδροδοτούνταν από τη ΔΕΥΑΛ. Η δημοτική αρχή του κ. Νασιακόπουλου αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα περισσότερο (δε χρειαζόταν άλλωστε) από το να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Με την εξόφληση, δε, του συνόλου της οφειλής, η σύμβαση του 2013 προέβλεπε επιστροφή της χρέωσης του νερού και για τα τέσσερα χωριά στα 80 λεπτά ανά κυβικό. Ωστόσο, με τη νέα σύμβαση από 1/1/2019 το νερό θα τιμολογείται προς 88 λεπτά το κυβικό σε Νίκαια, Ν. Καρυές, Μελισσοχώρι και Ομορφοχώρι. Μάλιστα η δημοτική αρχή Κιλελέρ πανηγυρίζει για την εξέλιξη κάνοντας λόγο για στοχευμένες ενέργειες του δημάρχου και πολλαπλά οφέλη για τους δημότες. Μα, αλήθεια, πώς βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή τη συμφωνία οι δημότες, αφού θα πληρώνουν ακριβότερα το νερό; Γιατί δε γίνεται μείωση της τιμής στα 80 λεπτά ανά κυβικό και πού θα πάνε τα 8 λεπτά της διαφοράς ανά κυβικό, αντί για τις τσέπες των καταναλωτών σε Νίκαια, Ν. Καρυές, Μελισσοχώρι και Ομορφοχώρι;
Για λόγους διαφάνειας και ορθής ενημέρωσης του κόσμου καλούμε τον κ. Νασιακόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση του 2013 και την αντίστοιχη που ο ίδιος υπέγραψε πρόσφατα, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Έτσι, θα καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».