Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» για τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων ο Δήμος Κιλελέρ κατέλαβε την πρώτη θέση, στο σύνολο των 325 Δήμων όλης της χώρας, στην κατηγορία της Γενικής Εκτέλεσης Προϋπολογισμού λαμβάνοντας το βαθμό 5 με άριστα το 5.
Σε αυτήν την κατηγορία εκτιμάται η αξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού κάθε δήμου μέσω της σύγκρισης του προϋπολογισμού με τον απολογισμό του. Στη συνέχεια εκτιμώνται οι επιμέρους αποκλίσεις μεταξύ των δαπανών που προϋπολογίστηκαν και των αντίστοιχων που πραγματοποιήθηκαν ως προς το κόστος του προσωπικού και τις επενδύσεις. Δηλαδή, με τον υψηλότερο βαθμό επιβραβεύονται οι δήμοι με τον καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό.
Στην κατηγορία Απόκλιση Δαπανών για Επενδύσεις ο Δήμος Κιλελέρ κατέλαβε την τρίτη θέση στους μεικτούς δήμους και την έκτη θέση στο σύνολο των Δήμων της Ελλάδας λαμβάνοντας το βαθμό 4,07 με άριστα το 5. Με την υψηλότερη βαθμολογία επιβραβεύονται οι δήμοι που παρουσίασαν τη μικρότερη απόκλιση σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες που αφορούν στις επενδύσεις.
Δηλαδή εκείνοι οι δήμοι που  τήρησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού τους έναντι των δημοτών τους για την υλοποίηση έργων.
Απόλυτα  ικανοποιημένος δήλωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης του ΚΕΦίΜ.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμος μας η πρώτη θέση που καταλάβαμε ανάμεσα στους 325 δήμους της Ελλάδας  στην κατηγορία της κατάρτισης του καλύτερου οικονομικού προγραμματισμού και της τρίτης θέσης στην κατηγορία της απόκλισης δαπανών για επενδύσεις. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι ο δήμος μας είναι ένας νοικοκυρεμένος οικονομικά δήμος. Αυτό το επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα του ΚΕΦιΜ, αυτού ανεξάρτητου think tank (δεξαμενή σκέψης), που έρχονται να διαψεύσουν τις «Κασσάνδρες» που βλέπουν και διαδίδουν μέσω γραπτού ή ηλεκτρονικού τύπου κακοδιαχείριση ή υστέρηση στα οικονομικά μας. Προεκλογικά είχαμε ως αρχή τη θέση «όλα στο φως». Το τηρήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια και με την αρωγή των υπαλλήλων του Δήμου και της δημοτικής μας ομάδας φτάσαμε στην κορυφή. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι την επόμενη τετραετία θα κατακτήσουμε κι άλλες κορυφές!»