Ο Δήμος Κιλελέρ πρόσφατα ολοκλήρωσε την απόκτηση ενός καινούργιου φορτηγού με ανατροπή, κατηγορίας EURO 6, με πλήρη υπερκατασκευή  το οποίο προορίζεται για τη μεταφορά χωμάτων, θραυστών και παρεμφερών υλικών.

Το τεχνικά επιτρεπόμενο μικτό φορτίο του είναι 39.000 kg και ο κινητήρας του διαθέτει ισχύ 420 PS. Διαθέτει καμπίνα ημέρας, πλήρη με A/C και 2 θέσεις συνοδηγών.

Η καρότσα του είναι ενισχυμένης αντοχής για τη μεταφορά θραυστών υλικών και χωρητικότητας περίπου 15 m3. Το φορτηγό αποκτήθηκε μετά από δημόσιο διαγωνισμό και με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος “Φιλοδήμος” του Υπουργείου Εσωτερικών.

H αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη δήλωσε κατά τη διάρκεια της παραλαβής του φορτηγού ότι «θα χρησιμοποιηθεί σε όλο το φάσμα καθημερινών αναγκών του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας.

Το νέο μηχάνημα θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην απομάκρυνση μπάζων και πληθώρα άλλων μικροεργασιών όπου χρειάζεται αμεσότητα και ευελιξία.

Με το φορτηγό  είναι σίγουρο ότι θα διευκολυνθεί η ανακούφιση πληττόμενων περιοχών σε περιπτώσεις πλημμύρας ή άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων, θα γίνεται ευχερέστερα η μεταφορά και απομάκρυνση αδρανών – φερτών υλικών αλλά και φυτικής γης, όπου αυτό χρειάζεται.

Η συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι άριστη και αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ύστερα από ταχείες και στοχευμένες ενέργειες και προτάσεις έχουμε εισπράξει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 25.000.000 από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», το ΕΣΠΑ αλλά και από άλλα προγράμματα, το οποίο διατίθενται και για τη βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Κιλελέρ επ’ ωφελεία των πολιτών του».

Στη διαδικασία της παραλαβής του φορτηγού παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπακαλόπουλος, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου Αχιλλέας Πουρνάρας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.