Από την Δήμο Κιλελέρ ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», τη Πέμπτη 25/02/2021, στον Πλατύκαμπο (Δημαρχείο) 9.00 – 11.00 και στη Νίκαια (Πολιτιστικό κέντρο) 11.30 – 13.00

Η ενημέρωση θα γίνει τηλεφωνικά και με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.

Η συγκεκριμένη διανομή αφορά μόνο σε οικογένειες με  τέκνα ως 17 χρόνων. Ειδικά για τις οικογένειες με τέκνα ως 2 χρόνων θα διανεμηθούν συμπληρωματικά κι άλλα προϊόντα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Μεθοδολογία Διανομής «DriveThrough»: Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι  θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής με όχημα και θα ακολουθήσουν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στο περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων: Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Α. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.

Β. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι: Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ.Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Πληροφορίες: 2410961286.