Ξεκινάει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ και της ευρύτερης περιοχής στο Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας,με στόχο την ανοσοποίηση του πληθυσμού απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού.

Κατά τη διαδικασία προετοιμασία του κέντρου, επισκέφθηκαν το ιατρείο οι αντιδήμαρχοι ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αχιλλέας Χατζούλης και Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού και Πολιτισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου  οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον ιατρό γενικής ιατρικής, υπεύθυνο συντονιστήτου εμβολιαστικού κέντρου Λάμπρο Κοντοβό για την πορεία των εργασιών.

Ο ιατρός τόνισε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμό τους με τους τρόπους που είναι ήδη γνωστοί και έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο σε προκαθορισμένες ώρες και θα πραγματοποιείτε από τους ιατρούς του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας και του κέντρου Υγείας Φαρσάλων, με τη συνδρομή του νοσηλευτικού προσωπικού από τις παραπάνω δομές.

Ο εμβολιασμός αφορά αρχικά στις ηλικιακές ομάδες 60 – 64 ετών στις οποίες θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Astra–Zenecaτο όποιο είναι ενδεδειγμένο και έχει εγκριθεί για αυτές τις ηλικίες.

Ο κ. Κοντοβός τόνισε επίσης ότι  έχει αποσταλεί προς το Υπουργείο μια λίστα  με επιλαχόντες που αφορά σε ειδικές κατηγορίες(εργαζομένους σε φαρμακεία, φυσιοθεραπευτές, εργαζομένους ως φρουρά σε σωφρονιστικά καταστήματα κ.λπ.)  ή ευπαθείς ομάδες οι οποίες θα κληθούν να εμβολιαστούν εκτάκτως, εάν κάποια προκαθορισμένα ραντεβού ακυρωθούν.

Κατέγραψε δε το γεγονός ότι ο ρόλος της πρωτοβάθμιας  φροντίδας υγείας δεν είναι μονοσήμαντος,  δεν εξαντλείται με τον εμβολιασμό και ότι το Ιατρείο της Νίκαιας θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του ως Περιφερειακό Ιατρείο καθ’ όλη τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Επισήμανε, τέλος,  με έμφαση ότι η έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου έγινε εφικτή χάρη και στη συνδρομή του Δήμου Κιλελέρ ο οποίος υποστήριξε τη λειτουργία του με ανθρώπινο δυναμικό (διοικητικές υπηρεσίες - υπηρεσίες καθαριότητα) και υλικοτεχνική υποδομή  προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός, σε έναν  χώρο που στόχος και διαρκής προσπάθεια της δημοτικής αρχής είναι να αναβαθμιστεί σε πολυδύναμο ιατρείο με εφημερίες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι αντιδήμαρχοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των εργασιών και εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανέφεραν επίσης χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Κιλελέρ βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, από την πρώτη μέρα της πανδημίας,  συνδράμοντας  με κάθε μέσο στην τιτάνια προσπάθεια που αυτοί καταβάλλουν για την αντιμετώπισή του ιού.