Κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (πρώην Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών Ι.Γ.ΜΕ.) με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτρη Ματθαιόπουλο, στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος «Συστηματική Απογραφή Υδρογεωτρήσεων κάθε Χρήσης σε όλη τη Χώρα – ΣΑΜΥ» που εκπονείται από την υπηρεσία, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο με σκοπό την ενημέρωση του για την έναρξη των εργασιών απογραφής των υδρογεωτρήσεων του Δήμου Κιλελέρ. 

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από το κλιμάκιο οι στόχοι του προγράμματος και ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών φορέων για την απρόσκοπτη διενέργεια των επιτόπιων εργασιών απογραφής που θα πραγματοποιηθούν από  συνεργείο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. Σκοπός του έργου είναι η επιτόπια καταγραφή και συμπλήρωση απογραφικών δελτίων για κάθε υδρογεώτρηση με στοιχεία τεχνικά, πληροφοριακά, μετρήσεων και χρήσης, η καταχώρηση των δεδομένων σε ψηφιακή βάση δεδομένων και η εκτίμηση των απολήψιμων ποσοτήτων νερού ανά χρήση στο υπόγειο υδατικό σύστημα της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος Κιλελέρ θα συμβάλλει με κάθε μέσο στην πραγματοποίηση και στην ολοκλήρωση του ιδιαίτερα σημαντικού προγράμματος που εκπονεί η Ε.Α.Γ.Μ.Ε. το οποίο θα ολοκληρωθεί  μέσα στο επόμενο τετράμηνο. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ Σπύρος Καλέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κουκούτσης, Γιάννης Μπακαλόπουλος, Κώστας Χατζηκώνσταντίνου, Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης και Γιάννης Παπακανάκηςκαι από την Ε.Α.Γ.Μ.Ε. η υδρογεωλόγος Μαρία Τζίμα και ο γεωλόγος Αργύρης Κούσκουρας.