Νέα δεδομένα στο προεκλογικό τοπίο του Δήμου Κιλελέρ δημιουργεί η απόφαση του Θανάση Μούσιου και του Γιώργου Ακριβούλη να ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας τη δημαρχία του Κιλελέρ στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Μούσιο, ο αυτοδιοικητικός συνδυασμός που συγκροτείται στον Δήμο Κιλελέρ αποκτά, πλέον, πολύ μεγάλη δυναμική. Η συνεργασία σφραγίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πρόσφατα οι Θ. Μούσιος και Γ. Ακριβούλης με στελέχη των δημοτικών τους παρατάξεων στη Νίκαια, όπου και συμφωνήθηκε να πορευθούν μαζί διατηρώντας η κάθε παράταξη την αυτοτέλειά της.
« Ο Δήμος Κιλελέρ έχει ανάγκη από έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο διοίκησης όπου η γνώμη των πολλών θα καθορίζει τη λήψη των αποφάσεων με τον δήμαρχο να λειτουργεί συλλογικά και όχι αυταρχικά» υπογραμμίζεται σε κοινή δήλωση που διανεμήθηκε ως επιστέγασμα της συμφωνίας των δύο πλευρών όπου προστίθεται:     
«Η υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Κλεισθένη», επιτάσσει τη συνεννόηση και τον διάλογο για το καλό τους τόπου μας. Επιβάλλει να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο όσοι δε συμβιβαζόμαστε με το αναχρονιστικό, συγκεντρωτικό και αλαζονικό μοντέλο διοίκησης που έχει εφαρμόσει ο σημερινός δήμαρχος.
Ο Δήμος μας χρειάζεται μία δημοτική αρχή ικανή και αποτελεσματική, με όραμα και συγκεκριμένους στόχους, που  αποστρέφεται τις οξύνσεις ή τις διχαστικές πρακτικές και επιζητά ευρείες συναινέσεις.
Ο Δήμος μας χρειάζεται ανθρώπους που υπηρετούν αδιαπραγμάτευτες αρχές όπως η διαφάνεια και η τιμιότητα, το ήθος και η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη και η μαχητικότητα. Ανθρώπους που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», που μπορούν να εγγυηθούν ότι όλοι οι δημότες του Κιλελέρ θα έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.
Τα χωριά μας βιώνουν την εγκατάλειψη και τον μαρασμό. Οι συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, τη φτωχοποίηση, την απομόνωση και μία σκληρή καθημερινότητα από την οποία ο Δήμος πολλές φορές απουσιάζει. Μπροστά σε αυτή την εικόνα δε μπορούμε να μείνουμε θεατές, δεν πρέπει να αφήσουμε άλλες ευκαιρίες να πάνε χαμένες.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σφίγγουμε τα χέρια σε μία ισχυρή συμμαχία με επικεφαλής τον Θανάση Μούσιο, που χαίρει εκτίμησης στην κοινωνία μας και μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την πρόοδο στον Δήμο μας. Όλοι μαζί δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να σκύψουμε στα προβλήματά τους αναζητώντας πρακτικές λύσεις.
Στις εκλογές του Μαΐου είναι η μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου μας. Καλούμε τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, να βγουν μπροστά και όλοι μαζί, με σχέδιο και υπευθυνότητα, να αλλάξουμε σελίδα στη ζωή μας βγάζοντας τον Δήμο Κιλελέρ από τη στασιμότητα και βάζοντάς τον στον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας»".