Σε κλάδεμα και καλλωπισμό των δέντρων σε δρόμους και πλατείες προχωρά τις τελευταίες ημέρες η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Κιλελέρ, με σχετικές εργασίες να γίνονται σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Το κλάδεμα  πραγματοποιείται και με ειδικό μηχάνημα πλάγιας κοπής κλαδιών τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων. 

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το κλάδεμα των δέντρων τα οποία έχουν κριθεί ως επικίνδυνα λόγω της γειτνίασή τους με ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο όγκος των κλαδιών που απομακρύνονται είναι το λιγότερο εντυπωσιακός.

«Η φιλοσοφία μας είναι να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε το πράσινο σε κάθε τοπική κοινότητα και όχι να το μειώσουμε. Όπως είναι γνωστό το κλάδεμα δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο, καθώς αυτό θα προκαλούσε ζημιά στα δέντρα.

Αναγκαζόμαστε όμως κάποια από αυτά να τα κλαδέψουμε επειδή μπορεί να είναι επικίνδυνα ή να δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες. Τα δέντρα σύντομα θα ανακάμψουν και  θα προσφέρουν πάλι «ανάσα δροσιάς» στους συνδημότες μας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρασίνου Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη.

Τη διαδικασία του κλαδέματος με τη μέθοδο της πλάγιας κοπής παρακολούθησαν στην Τοπική Κοινότητα Χαράς ο αντιδήμαρχος ΔΕ Νίκαιας- Κραννώνα Αντώνης Ρεντζιάς και η πρόεδρος της ΤΚ Σταυρούλα Καραπιπέρη.