Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, πραγματοποιήθηκε στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, η συμβολική εκδήλωση μνήμης και τιμής για το γιορτασμό της 111ης επετείου του Κιλελέρ, από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Στο πλευρό των αγροτικών Ομοσπονδιών βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αλλά και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και σωματείων.

Στην εκδήλωση έκανε σύντομο χαιρετισμό ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος  μεταξύ άλλων τόνισε πως «το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες δίνει καθημερινά αγώνες για να είναι οι βιοπαλαιστές αγρότες αφέντες στα χωράφια τους.

Γίνεται μια πολύ μεγάλη επίθεση εις βάρος μας με στόχο να πάρουν τη γη μας. Τιμούμε την επέτειο του Κιλελέρ, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένας καπιταλιστής δεν θα πάρει τη γη μας».

Έπειτα μίλησε ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινή δράση ενάντια στη σημερινή και σε κάθε άλλη κυβέρνηση, που στηρίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, που συναποφασίζει και εφαρμόζει τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ, ενάντια στους εκμεταλλευτές, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Τέλος, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, επισήμανε πως «οι μάσκες που φοράμε δεν μπορούν να κρατήσουν κλειστά τα στόματα μας για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.

Φέτος, για μια ακόμη χρονιά, μέσα σε συνθήκες της φονικής πανδημίας και καραντίνας, οργανώσαμε πολύμορφες δράσεις με μηχανοκίνητες πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις.

Το Κιλελέρ φωτίζει τους σύγχρονους αγώνες ώστε να παραμείνουμε και να καλλιεργήσουμε τη γη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια με τις αποφάσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ.

Το Κιλελέρ μας εμπνέει και μας οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα που τότε και τώρα έχουν την ίδια αξία. Οργάνωση και δυνάμωμα των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών με ζωντανή λειτουργία που να ενημερώνουν, συσπειρώνουν, κινητοποιούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, μόνο ο αγώνας που δεν γίνεται.

Αξιοποιούμε την πολύτιμη εμπειρία μας, ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα αγώνα, πάλης, μαζικής συμμετοχής, πολυήμερων μπλόκων. Ποτέ και κανείς δεν μας χάρισε τίποτα».

Μετά τις ομιλίες στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της Πανελλαδικής Επιτροπή Μπλόκων, των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Συνδικάτου Τροφίμων Λάρισας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του Κιλελέρ.

902.gr