Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κιλελέρ που συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή του ποσού των 9.952.000 ευρώ. που αφορά στο έργο με τον τίτλο  «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Κιλελέρ».

Η σχετική μελέτη είχε κατατεθεί από το τμήμα Τεχνικών Έργων & Συγκοινωνιών του Δήμου και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Το έργο αφορά σε χαλικοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων συνολικού μήκους 337 χλμ περίπου. Συγκεκριμένα η μελέτη προβλέπει τη χαλικόστρωση αγροτικών οδών 298.450 μ. και την ασφαλτόστρωση 38.090 μ., σε όλη την κτηματική περιφέρεια του Δήμου Κιλελέρ.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών οι συγκεκριμένοι αγροτικοί δρόμοι θα είναι προσβάσιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών του έργου δεν θα χρειαστούν παρεμβάσεις για πάρα πολλά χρόνια.  

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος εξέφρασε με δήλωση την ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση της αποδοχής του ποσού από την οικονομική επιτροπή.

Αναφερόμενος δε στο έργο τόνισε:

«Πρόκειται για μία παρέμβαση με σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα η οποία μεταβάλλει τα δεδομένα και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους αγρότες του Δήμου μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι το έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας σε ένα μήκος που πλησιάζει τα 337 χιλιόμετρα θα ανεβάσει κατακόρυφα την αξία των αγροτεμαχίων, θα αλλάξει άρδην το σχεδιασμό των αγροτών και θα τους δώσει κίνητρα να εκσυγχρονίσουν και να βελτιώσουν τις καλλιέργειές τους».