Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κιλελέρ που συνεδρίασε στην έδρα της επιχείρησης στον Πλατύκαμπο αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της υπ΄  αριθμ. 21510/2020/ 14.05.2021 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα για ένταξη του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένη  διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.256.279,99€ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κιλελέρ. 

Να σημειωθεί ότι η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του παραπάνω έργου είχε κατατεθεί από τη ΔΕΥΑΚ στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 18 Νοεμβρίου 2020.

Το εγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει:

- Την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 999kWp από την Δ.Ε.Υ.Α. Κιλελέρ και τη διασύνδεσή του με το Εθνικό Σύστημα Διανομής Ηλεκτρικής  Ενέργειας, την προμήθεια – εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της  ΔΕΥΑ Κιλελέρ και την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων αντλητικών συγκροτημάτων με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης και την ενσωμάτωση  τους στο υφιστάμενο Κεντρικό Σύστημα Τηλελέγχου των δεξαμενών και των αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλελέρ. 

Σε κοινή τους δήλωση ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχιλλέας Βαρδακούλης ανέφεραν τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την απόφασή του να εντάξει τον πλήρη φάκελο πρότασης - αίτηση που καταθέσαμε για τη χρηματοδότηση του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.  

Με την υλοποίηση του έργου στοχεύουμε να αυξήσουμε τους δείκτες εξοικονόμησης ενέργειας  και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές εναρμονιζόμενοι με τις δεσμεύσεις που έχει λάβει η χώρα μας.

Το έργο, το οποίο έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, περιλαμβάνεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού που επιδοτείται από το πρόγραμμα σε
ποσοστό 100%.

Με την ολοκλήρωσή του είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτύχουμε  μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, αποδοτικότερη χρήση της ενέργειας και θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους καταναλωτές.

Η ΔΕΥΑ Κιλελέρ, εκτός όλων των άλλων,  ακολουθεί μια στοχευμένη περιβαλλοντική πολιτική η οποία ξεκινάει από την επεξεργασία και την προώθηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος, κυρίως μέσω της  εξοικονόμησης ενέργειας.

Παράλληλα εκσυγχρονίζεται για να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους καταναλωτές. Με το συγκεκριμένο έργο που εντάξαμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κάναμε ένα σημαντικό βήμα.

Συνεχίζουμε όμως να σχεδιάζουμε και σύντομα θα υλοποιήσουμε αντίστοιχες παρεμβάσεις έτσι ώστε οι συνδημότες μας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου  ποιοτικές υπηρεσίες».