Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλελέρ. Στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου Νίκαιας και του γυμνασίου – λυκείου Πλατυκάμπου  παραβρέθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος ο οποίος αφού ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά προέτρεψε τα παιδιά να είναι επιμελείς και, σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς, να επιδιώκουν να επιτύχουν υψηλούς στόχους.

Διαβεβαίωσε  τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ότι η δημοτική αρχή θα συνεργαστεί μαζί τους, θα είναι στο πλευρό τους για να δίνει άμεσες λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει.

Ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι έχουν ήδη απολυμανθεί όλα τα σχολεία  και έχουν διανεμηθεί τα προβλεπόμενα αντισηπτικά. «Διανεμήθηκαν  επίσης οι μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι 530.000 μάσκες για το σύνολο των σχολικών μονάδων της Θεσσαλίας (5 ανά άτομο) είναι χειρουργικές και διανεμήθηκαν  για να λειτουργήσουν αρχικά τα σχολεία. Αυτή η επιλογή των χειρουργικών μασκών έγινε λόγω της αφόρητης πίεσης του χρόνου. Μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, το αργότερο,  θα έχουν διανεμηθεί και οι πάνινες μάσκες,  σε ατομική συσκευασία σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο δήμαρχος. 

Τον δήμαρχο συνόδευαν στους αγιασμούς των σχολείων αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κιλελέρ.