Τεχνικό πρόβλημα ακινητοποίησε αμαξοστοιχία του Προαστιακού το μεσημέρι της Παρασκευής από την Θεσσαλονίκη προς την Λάρισα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους με λεωφορείο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train από το πρόβλημα πέδης δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες ή το προσωπικό. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της για το συμβάν επισημαίνει τα εξής: 

Σχετικά με το συμβάν του Προαστιακού Θεσσαλονίκης – Λάρισας που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, η Hellenic Train ενημερώνει για τα κάτωθι:

Λόγω τεχνικού προβλήματος πέδης, υπήρξε εμφάνισης μικρής ποσότητας καπνού στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα (1597). Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Στην συνέχεια η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε με χρήση εφεδρικού συρμού.

Για λόγους ομαλοποίησης κυκλοφορίας, η αμαξοστοιχία 1598 επίσης υποκαταστάθηκε από λεωφορείο. Η κυκλοφορία στη γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως σε δύο ώρες.

Η Hellenic Train δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες ή το προσωπικό και ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των επιβατών.