Πραγματοποιήθηκε από την 1η ΤΟΜΥ Αγ. Γεωργίου Λάρισας, σε συνεργασία με το Ειδικό Κέντρο Ημέρας για το Alzheimer Λάρισας- Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ, ενημερωτική ομιλία, με θέμα: «Άνοια, ανίχνευση και αντιμετώπιση», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου του 2023 και ώρα 11.30.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας η Νευροψυχολόγος κα. Ολυμπία Μπογιατζίδου ενημέρωσε σχετικά με τα συμπτώματα της άνοιας και τη διαχείρισή τους καθώς και για τη σημασία της πρόληψης.

Επίσης η Κοινωνική Λειτουργός κα. Μαρία Τζιάρτα παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας και τις παροχές του Κέντρου Ημέρας ΕΠΑΨΥ.

Κλείνοντας, η Γενική Ιατρός- Συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Αγ. Γεωργίου κα. Σοφία Αλμπανίδου καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός της 1ης ΤΟΜΥ κα. Ζωή Λόλα παρουσίασαν την έναρξη του προγράμματος έγκαιρης ανίχνευσης για την Άνοια: ‘’Προλαμβάνω και αντιμετωπίζω έγκαιρα την εξασθένηση της μνήμης’’ καλώντας από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου όλους τους πολίτες 65 ετών και άνω να απευθύνονται στην 1η ΤΟΜΥ Αγ. Γεωργίου Λάρισας, στο τηλέφωνο 2410236742, για σύντομη εξέταση μνήμης.