Πλήθος παρεμβάσεων που αφορούν τη συντήρηση διαφόρων υποδομών σε έξι δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Φαρσάλων, θα πραγματοποιηθούν μετά από την υπογραφή από το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για συντηρήσεις υποδομών στα δημοτικά διαμερίσματα Μ. Ευϋδρίου, Βασιλί, Κρήνης, Υπέρειας, Ερέτρειας και Ναρθακίου, αλλά και σε οικισμούς που ανήκουν διοικητικά σε αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, στο Ευΰδριο θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο παλιό δημαρχείο Ενιπέα. Επιπλέον πρόκειται να διαμορφωθεί το μνημείο Ηρώων τοποθετώντας, αλλά και θα βαφθούν στύλοι φωτισμού της πλατείας και θα επισκευαστούν παγκάκια που βρίσκονται σε αυτή. Το σιντριβάνι στην πλατεία του χωριού θα βαφτεί ενώ εργασίες θα γίνουν και στο κτίριο δυτικά (πίσω) του Δημαρχείου.

Στο Ελληνικό που ανήκει στην τοπική κοινότητα Μ. Ευυδρίου θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής της πλατείας.

Στο χωριό Πυργάκια το οποίο ανήκει επίσης στην τοπική κοινότητα Μ. Ευυδρίου θα γίνει ψεκασμός με ζιζανιοκτόνα του χώρου του παλιού σχολείου όπου υπάρχουν πολλά ξενικά δένδρα και στη συνέχεια θα γίνει επίχωση της επιφάνειας με φυτική γη.

Στον Λόφο που ανήκει στην τοπική κοινότητα Μ. Ευυδρίου θα γίνει εκρίζωση ξενικών δένδρων σε δημοτικό οικόπεδο (πλατεία) νότια (πίσω) της εκκλησίας του χωριού.

Στο Βασιλί, στην πλατεία του χωριού αναμένεται να ντυθεί περιμετρικά με σχιστόπετρα το μέρος όπου υπήρχε παλιά κιόσκι καθώς και περιμετρικά στο δάπεδο της κατασκευής (αντί για τα υπάρχοντα μάρμαρα).

Επίσης στους πετρόκτιστους αυλόγηρους της πλατείας, θα γίνουν εργασίες επισκευών με πέτρα και θα κτιστεί με πέτρα αυλόγηρος σε σημείο όπου η κατασκευή του δεν είχε ολοκληρωθεί. Στο μέρος της πετρόκτιστης βρύσης θα γίνουν επισκευές (αρμολόγηση και τοποθέτηση νέας σχιστόπετρας όπου απαιτείται) του δαπέδου. Ακόμη στους διαδρόμους της πλατείας θα αποξηλωθούν σκυροδέματος επιφάνειες 2,5 τ.μ. και θα τοποθετηθεί σχιστόπετρα.

Επιπλέον θα τοποθετηθεί σχιστόπετραορθογωνικής μορφής στη βορειοανατολική γωνία της πλατείας ενώ πρόκειται να βαφτούν 4 παγκάκια (σκελετός και καθίσματα) και οι μπασκέτες του γηπέδου μπάσκετ μαζί με τις γραμμές του δαπέδου.

Στο κτίριο της κοινότητας της Υπέρειας πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες σοβατίσματος στους εξωτερικούς τοίχους (όπου απαιτείται) και στη συνέχεια θα βαφτεί το κτίριο εσωτερικά και εξωτερικά. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση δύο ταρατσομόλυβων στην ταράτσα του κτιρίου.

Στο χωριό του Ναρθακίου πρόκειται να ντυθεί με πέτρα υφιστάμενο τοιχείο της πλατείας.

Στην Κρήνη προβλέπεται να ελεγχθούν, να συντηρηθούν και να επισκευαστούν τα κτίρια της κοινότητας, του σχολείου και του ιατρείου, καθώς επίσης θα αποξηλωθούν πέργκολες από την κεντρική πλατεία.

Τέλος, στην κεντρική πλατεία της Ερέτρειας θα στρωθούν σχιστόπλακεςορθογωνικής μορφής σε επιφάνεια 15 τ.μ. ενώ τα πεζοδρόμια περιμετρικά της πλατείας πρόκειται να εγκυβωτιστούν με σκυρόδεμα C25/30 σε θέσεις παλιών κατεστραμμένων λωρίδων μαρμάρων. Τέλος θα κολληθεί υπάρχον αποκολλημένο μάρμαρο σε ρίχτι των σκαλιών της πλατείας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Υπογράψαμε τη σύμβαση για μία σειρά πολλών παρεμβάσεων σε χωριά της επαρχίας μας. Είναι παρεμβάσεις που αφορούν δημόσιους χώρους και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής για τις τοπικές κοινωνίες. Είχαμε πει εξ’ αρχής πως στοχεύουμε στα «μεγάλα», χωρίς όμως να παραβλέπουμε τη σπουδαιότητα των «μικρότερων».

Έτσι, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με την ίδια την κοινωνία, καταγράφοντας ανάγκες και δρομολογώντας λύσεις».