Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να «παγώσει» τη μεταφορά οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων για τη δημιουργία πολυδύναμου ιατρείου στη Νίκαια, όπως είχε προταθεί με απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το σώμα συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου να προβεί σε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, 23 Μαρτίου, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Όπως εξήγησε ο κ. Εσκίογλου, υπήρξε ξεκάθαρη δέσμευση από τον κ. Κοντοζαμάνη πως «παγώνει» η μεταφορά οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ιατρικές ειδικότητες, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να δεσμεύεται για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων μετά το Πάσχα, θέμα το οποίο θα συζητηθεί στο προσεχές μέλλον σε συνάντηση που θα έχει ο κ. Εσκίογλου με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη. 

Τέλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων επανέλαβε την ομόθυμη θέση του δημοτικού συμβουλίου πως κανείς δεν είναι αντίθετος στη δημιουργία νέων δομών δημόσιας περίθαλψης, αρκεί αυτό να μην έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.