Αναγεννημένο δείχνει φέτος το Λαρισινό μπάσκετ. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων έγραψε ιστορία χθες καθώς κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Στο γεμάτο από ενθουσιώδες κοινό, κλειστό γυμναστήριο της περιοχής κέρδισε και τους Σοφάδες στην πέμπτη και προτελευταία αγωνιστική του ειδικού πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ για την πρώτη θέση και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, ασχέτως με το τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική.

Πρόκειται για μια επιτυχία που παίρνει μεγαλύτερη αξία με τον τρόπο που επετεύχθη αφού το ποιοτικό σύνολο του Μάκη Αλεξίου δεν γνώρισε ούτε μια ήττα. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα ωστόσο στο τελευταίο 10λεπτο ο Γυμναστικός Σοφάδων υπέστη καθίζηση δεχόμενος συνολικά 33 πόντους και σκοράροντας επιθετικά 8. Αντίθετα μέχρι εκείνη την ώρα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με κύριο χαρακτηριστικό τις αμυντικές επιδόσεις εκατέρωθεν.

Γενικά πάντως το μπάσκετ στον νομό Λάρισας δείχνει πως έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν δύο ομάδες στη Β’ Εθνική με την ΑΕΛ να έχει την ευκαιρία να ανέβει στην Α2 και τον ΓΣΛ να παλεύει για την τιμητική 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Ερμής Αγιάς κατάφερε με συνεχόμενες ανόδους να βρεθεί από την Α2 ΕΣΚΑΘ στη Β’ Εθνική και τώρα έρχονται και τα Φάρσαλα στη Γ’ κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Νίκη Βόλου - ΓΣ Βόλου 80-72

Γ.Σ. Φαρσάλων - Γ.Σ. Σοφάδες 75-49

Για να δείτε την βαθμολογία των Play Off κάντε κλικ εδώ.

Το ερχόμενο Σάββατο ολοκληρώνεται το μίνι πρωτάθλημα με την 6η και τελευταία αγωνιστική που όμως δεν θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Γ.Σ. Σοφάδες - Νίκη Βόλου

ΓΣ Βόλου- Γ.Σ. Φαρσάλων