Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει του προαναγγελθέντος από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύματος κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Φαρσάλων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Δημήτρης Γούσιας, εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σιμούλης και του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων κ. Οικονόμου.

Αναλύθηκε το επίπεδο ετοιμότητας κάθε φορέα στο πλαίσιο της δικής του αρμοδιότητας, ενώ από την πλευρά του ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Δαμιανός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο δυνατό, κάνοντας μόνον τις απολύτως αναγκαίες.

Παράλληλα ζητήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να διατηρηθούν προσβάσιμοι στα ειδικά μηχανήματα που ενδεχομένως χρειαστεί να επέμβουν, όλοι κεντρικοί δρόμοι των Φαρσάλων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οχημάτων που διαμένουν στο κέντρο της πόλης να παρκάρουν μόνον στη μία πλευρά των κεντρικών οδών (Αθηνάς, Καναδά, Αχιλλέως, Λαμίας, Λαρίσης κ.α.) κατά τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων.

«Ως δήμος Φαρσάλων έχουμε θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τον μηχανισμό των υπηρεσιών μας για να αντιμετωπίσουμε μία ενδεχόμενη κακοκαιρία, ενώ βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την Περιφέρεια στην οποία υπάγονται περιφερειακοί οδικοί άξονες αλλά και με τις υπόλοιπες αρχές.

Ζητάμε από τους δημότες να δείξουν σύνεση στις οδηγίες της πολιτείας και ιδιαιτέρως να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους» τόνισε σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.