Η κατάσταση που άφησε πίσω η πρόσφατη φονική κακοκαιρία μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν ενώ οι απώλειες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο είναι τεράστιες. Παράλληλα, σημαντικότατες είναι οι ζημιές στις υποδομές.

Αυτό που αναδεικνύεται πλέον είναι η αναγκαιότητα άμεσης καταγραφής των ζημιών, ώστε τάχιστα να δοθούν οι αποζημιώσεις.

Σε δήλωση του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Είναι στιγμές που όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, οφείλουμε να βρεθούμε δίπλα και να δείξουμε με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί με καταλυτικό τρόπο από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και πρόκειται να αφήσει για καιρό τα σημάδια της στην περιοχή των Φαρσάλων.

Δυστυχώς η κακοκαιρία είχε ως τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια μιας συμπολίτισσάς μας. Συλλυπούμαστε θερμά την οικογένειά της.

Ο κρατικός μηχανισμός, τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός βρέθηκαν άμεσα στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη μανία των καιρικών φαινομένων και με τις επιπτώσεις που αυτά είχαν.

Αξίζουν ένα μεγάλο «μπράβο» και ένα θερμό «ευχαριστώ» τα στελέχη της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπως και οι χειριστές των μηχανημάτων, οι συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι μαζί με όλους τους εθελοντές που προσέτρεξαν άμεσα, συνέβαλαν ώστε να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν αυτή η μεγάλη σε έκταση έκτακτη κατάσταση.

Πλέον, οι πολίτες της περιοχής των Φαρσάλων, όπως και σε κάθε άλλο σημείο της Θεσσαλίας που επλήγη από την κακοκαιρία, χρειάζονται άμεσα την έμπρακτη συμπαράσταση της Πολιτείας. Με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα και μετά γρήγορα να δοθούν αποζημιώσεις που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους πληγέντες ώστε να ορθοποδήσουν.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας, στην πορεία για την αποκατάσταση όσων χάθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.