Τις εν εξελίξει εργασίες για την ανάπλαση τμήματος του περιφερειακού δρόμου έξω από την πόλη, επιθεώρησε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Πρόκειται για το έργο «Αστικές αναπλάσεις πόλεως Φαρσάλων ΙΙ (περιφερειακός δρόμος)» το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου με το ποσό των 292.725 ευρώ και από πόρους του δήμου Φαρσάλων με το ποσό των 121.275 ευρώ.

Το έργο που σχεδιάστηκε με σεβασμό στη αειφορία και στην βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης, εκτελείται σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού διαμόρφωσης του νότιου πεζοδρομίου, στην περιφερειακή οδό της πόλης των Φαρσάλων, από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Βόλου ως τη διασταύρωση με την οδό Λαμίας. Το πεζοδρόμιο που θα ανακατασκευαστεί θα είναι συνολικού πλάτους 3 μέτρων.

Εξίσου σημαντική είναι η παράμετρος της φύτευσης περισσοτέρων από 800 δέντρων στην περιοχή, αλλάζοντας άρδην την αισθητική αλλά και το μικροκλίμα της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες επεμβάσεις:

Καθαίρεση ασφαλτοσκυροδέματος όπου απαιτηθεί, εκσκαφές, αφαίρεση φυτικής γης, μόρφωση επιφάνειας εδάφους, επιχώσεις, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δέντρων περιφερειακά του πεζοδρομίου σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη, εργασίες κατασκευής αποχέτευσης όμβριων υδάτων, τελική διαμόρφωση πεζοδρομίων με κατάλληλο υλικό εδαφοκάλυψης που θα διευκολύνει την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών. 

Με την ανακατασκευή και διαμόρφωση του πεζοδρομίου θα επιτραπεί η περιφερειακή διασύνδεση των σχολικών εγκαταστάσεων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης στο σύνολο του βόρειου τόξου της πόλης των Φαρσάλων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την πορεία των εργασιών σε ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αλλάξει όχι μόνον την εικόνα μεγάλου τμήματος της πόλης στον περιφερειακό, αλλά και θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής, με πεζοδρόμια και δενδροφυτεύσεις. Αυτό είναι το ένα τμήμα του σχεδιασμού μας, εργαζόμαστε ώστε να προχωρήσουμε και σε άλλες παρεμβάσεις στον περιφερειακό στο εγγύς μέλλον».