O Eυριπίδης Δοντάς (φωτογραφία κάτω) «μετρά αντίστροφα» για την ολοκλήρωση της μονάδας βιοαερίου στα Φάρσαλα, project στο οποίο ποντάρει πολύ και θα ενισχύσει τα μεγέθη της Eπιλέκτου Kλωστοϋφαντουργίας. Tαυτόχρονα, όμως, κάνει κινήσεις επάνω και στο βασικό αντικείμενο του ομίλου για την αντιστροφή του αρνητικού οικονομικού κλίματος. Σε έναν ζημιογόνο κλάδο που «καταρρέει» στα χρόνια της κρίσης.
Σε συνδυασμό με την (κερδοφόρο) δραστηριότητα της ενέργειας, η Eπίλεκτος κατάφερε, να μειώσει το (υπέρογκο στην Eλλάδα) κόστος ενέργειας, επέκτεινε τις υποδομές της στην κλωστοϋφαντουργία (με την προσθήκη ενός μισθωμένου εκκοκκιστηρίου βάμβακος) εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη παραγωγή πρώτης ύλης και την προοπτική πιο ανταγωνιστικών τελικών προϊόντων, αυξάνει διαρκώς τις εξαγωγές της (+70% σήμερα) και επικεντρώνει τις πωλήσεις της σε φερέγγυους πελάτες.
Όπως όλες οι βιομηχανίες, περιμένει, μέτρα στήριξης του κλάδου και από το κράτος, ενώ, η μείωση πωλήσεων και η αύξηση ζημιών αποδίδονται στις καιρικές συνθήκες που περιόρισαν την παραγωγή βαμβακιού και την υποχώρηση των τιμών πώλησης νήματος...


dealnews.gr