Καταστροφικός είναι ο απολογισμός των ζημιών της μεγάλης βροχόπτωσης που έπληξε το Σάββατο τα Φάρσαλα. Ηδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές, συνοδευόμενα από τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Αρη Καραχαλιο και τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Μπαμπανίκα. Οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ προέβησαν σε αναγγελία ζημιών σε κάθε κοινότητα και καλείται κάθε πληγείς αγρότης, εντός 15 ημερών από το συμβάν να υποβάλει δήλωση ζημιάς.

Επιπλέον ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος ζήτησε την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συγκρότησε τριμερή επιτροπή μηχανικών για τον έλεγχο των κτηριακών υποδομών και την καταγραφή των ζημιών κάθε οικίας και επιχείρησης, ενώ η αρμόδια επιτροπή πρόνοιας θα προβεί σε καταγραφή του καταστραφέντος οικιακού εξοπλισμού.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει: "Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας σε όσους επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία δημιούργησαν τεράστια προβλήματα το περασμένο Σάββατο, σε σπίτια, καταστήματα και καλλιέργιες.

Ισως να αργήσουν να αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές, το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση. Ως συμπολίτες και εκπρόσωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της περιοχής, θα είμαστε στο πλευρό σας".

- See more at: h