Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για φυσικές καταστροφές κ.Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ  κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Ν.Δ.  κ. Χρήστος Καπετάνος.

Ο κ. Καπετάνος ενημερώθηκε από τον κ.Τριαντόπουλο για την πορεία των πληρωμών και την εξόφληση των πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ»  της επαρχίας Φαρσάλων. 

Την άλλη εβδομάδα θα βγει η σχετική ΚΥΑ και πολύ σύντομα θα γίνει η πληρωμή των ανθρώπων που επλήγησαν (λάστιχα, πομόνες, υλικό κεφάλαιο  κλπ.). 

Κατόπιν, ο κ. Καπετάνος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου συζήτησαν για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων στο φυτικό κεφάλαιο που έγινε σε χρόνο γρηγορότερο του αναμενομένου.

Κατόπιν αυτών ο κ. Καπετάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη φυσική καταστροφή όπως ο «Ιανός» αντιμετωπίζεται τόσο γρήγορα και άμεσα από την Κυβέρνηση.

Οι αποζημιώσεις των αγροτών για το φυτικό κεφάλαιο έχουν ήδη καταβληθεί σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει.

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για τους δικαιούχους σε έγγειο κεφάλαιο (λάστιχα, πομόνες, χωματουργικά κλπ) και  κατόπιν θα γίνει η πλήρης εξόφληση.

Σημαντική η συνδρομή στην όλη διαδικασία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Φαρσάλων. 

Αποζημιώσεις που τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ δίνονταν σε δύο και τρία χρόνια ή δεν δίνονταν και καθόλου, αποδίδονται στους δικαιούχους έγκαιρα και δίκαια από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».