Εκδηλώσεις αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων για μικρούς και μεγάλους και καρναβαλική παρέλαση με τίτλο Φαρσαλινό Καρναβάλι 2020«έλα και εσύ», διοργανώνει ο δήμος Φαρσάλων για τον εορτασμό της φετινής αποκριάς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 1 Μαρτίου πραγματοποιείται Καρναβαλική Παρέλαση για 3η συνεχή χρονιά στα Φάρσαλα.

Η φετινή παρέλαση στόχο έχει να είναι πιο εντυπωσιακή και φαντασμαγορική και να ψυχαγωγήσει όλους τους θεατές, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στην παρέλαση συμμετέχουν σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σχολεία, φροντιστήρια, δομές και κάτοικοι του Δήμου.

Η παρέλαση των πληρωμάτων γίνεται επί της οδού Λαρίσης με ώρα έναρξης16:00 και με εκκίνηση το χώρο του Πολιτιστικού Πάρκου (κτίριο ΚΑΠΗ) και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.

ΜΕ ΤΟΥΣ CARACATU

Το ρυθμό της Αποκριάς αναμένεται να δώσουν οι Caracatu που θα πλαισιώσουν την Καρναβαλική Παρέλαση της πόλης μας φέτος με τη μουσική τους σε ένα υπέροχο Street Show.

Οι Caracatu είναι ένα σύνολο αφροβραζιλιάνικων κρουστών που δημιουργήθηκε το 2011 στον Βόλο. Κινούνται σε ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro, οι ρίζες των οποίων κατάγονται από την Αφρική και στην συνέχεια εξελίχθησαν στην Βόρεια Βραζιλία στην περιοχή Bahia.

Από τις γήινες κινήσεις της μπάντας, τα πολύχρωμα κοστούμια και την ενεργεία του ρυθμού προκύπτει ένα οπτικοακουστικό show που καλύπτει όλες τις ανάγκες του ακροατή.

Ντυμένοι στις πολύχρωμες στολές τους, με τα βραζιλιάνικα κρουστά και τις μπαγκέτες στα χέρια, οι Caracatu είναι έτοιμοι να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Η Φωτεινή Κασσίδη θα είναι φέτος η επίσημη παρουσιάστρια του Φαρσαλινού Καρναβαλιού 2020 «έλα και εσύ».

Πιο συγκεκριμένα η Φωτεινή Κασσίδη κατάγεται από τον Βόλο και μετρά 19 χρόνια παρουσίας στον χώρο της παρουσίασης. Είναι παρουσιάστρια καθώς και Ραδιοφωνική Παραγωγός του Powerfm 100.2 και καθημερινά 18:00 – 20:00 συντροφεύει και ψυχαγωγεί το κοινό της.

Τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάζει την γιορτή κρασιού της Νέας Αγχιάλου. Επίσης στο παρελθόν έχει υπάρξει παρουσιάστρια στον Πανθεσσαλικό διαγωνισμό ομορφιάς. Φέτος η παρουσία της στην Καρναβαλική Παρέλαση της πόλης μας την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 αναμένεται να είναι δυναμική.

Θα ακολουθούσουν βραβεύσεις των πληρωμάτων των καρναβαλιστών ως εξής:

α) καλύτερου θέματος – ιδέας

β) καλύτερης παρουσίας – εμφάνισης

γ) πολυπληθέστερης ομάδας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Δημαρχείου.

Έλα και εσύ λοιπόν την Κυριακή 1 Μαρτίου φορώντας την καλύτερή σου διάθεση να διασκεδάσουμε , να χορέψουμε και να ζήσουμε το πιο ξέφρενο Φαρσαλινό Καρναβάλι.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με τον εορτασμό των κούλουμων όπου από τις 11 το πρωί υποδεχόμαστε τη Σαρακοστή με φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορό στις παρακάτω περιοχές εκδηλώσεων:

•    Υπέρεια – θέση ‘’ Χτούρι ‘’

•    Ναρθάκιο – θέση ‘’ Πλατάνα ‘’

Μην ξεχάσετε να φέρετε τους χαρταετούς σας!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Φέτος ο δήμος Φαρσάλων αποφάσισε αντί εκδήλωσης για την Τσικνοπέμπτη, να πραγματοποιήσει μία συμβολικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα ενέργεια. Συγκεκριμένα αύριο στις 9 το πρωί, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου θα παραδώσει ποσότητα ψημένων κρεατικών στο «Σπίτι της Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.