H «11η Γιορτή Χαλβά» θα διοργανωθεί και φέτος από τον Δήμο Φαρσάλων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών – Ζαχαροπλαστών και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και του Επιμελητηρίου Λάρισας, στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, στην Πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα.
  Για τέταρτη χρονιά στα πλαίσια της 11ης Γιορτής Χαλβά θα γίνει Έκθεση Τοπικών Προϊόντων από Τοπικούς Παραγωγούς σε περίπτερα που θα διατεθούν από τον Δήμο.
  Στόχος των εκδηλώσεων είναι προβολή του φημισμένου Χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η παρουσίαση και προώθηση προϊόντων τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.
..Σε όλους τους επισκέπτες θα προσφερθεί δωρεάν το φημισμένο τοπικό προϊόν (Χαλβάς Φαρσάλων) από το Σύλλογο Χαλβαδοποιών – Ζαχαροπλαστών και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς.
..Οι εκδηλώσεις της 11ης Γιορτής Χαλβά θα ξεκινήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.00 μ.μ. με «Παραδοσιακά ακούσματα και χορούς του τόπου μας», όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων:
-    Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού
-    Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου
-    Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φαρσάλων
-    Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων & Περιχώρων
-    Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων
-    ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων
καθώς και χορευτικά συγκροτήματα φιλοξενούμενων συλλόγων.
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το παρακάτω πρόγραμμα:
Ώρα 20.00 Προσέλευση
Ώρα 20.15 Ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα
Ώρα 20.45 Χαιρετισμοί Επισήμων
Ώρα 21.00 Μουσική Παράσταση
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων (ώρα έναρξης 20.00), όπου θα εμφανιστούν οι παρακάτω χορωδίες:
-    Παιδικό Τμήμα Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων
-    Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών
-    Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς
-    Δημοτική Χορωδία Λιβαδιών Λάρνακας Κύπρου
-    Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν τα παρακάτω περίπτερα:
Α) Εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων
Β) Περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν
Γ) Περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος
Δ) Περίπτερα τοπικών παραγωγών, συλλόγων, φορέων και οργανώσεων.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις της 11ης Γιορτής Χαλβά θα συνδιοργανωθεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ.) και τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων (Σκακιστικό Τμήμα) το 1ο Ανοικτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού Φαρσάλων, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.