Λίγες μέρες πριν την έναρξη της συλλεκτικής περιόδου και η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων, επιλέγει να προχωρήσει για μια ακόμη χρονιά με κριτήριο την ποιότητα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για τα μέλη της.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "το υφιστάμενο δυσμενές διεθνές κλίμα για το βαμβάκι, το οποίο ωθεί στην εξάντληση τους χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς της χώρας, προβλημάτισε έντονα τα μέλη της Οργάνωσης.

Για μια όμως ακόμη χρονιά και ίσως ακόμη περισσότερο φέτος, διατυπώθηκε η πίστη στο δρόμο της ποιότητας και της απόδοσης ταυτότητας στο προϊόν της Οργάνωσης και το δύσκολο περιβάλλον έγινε εργαλείο όχι για οπισθοδρόμηση, αλλά για αύξηση της προσπάθειας στον κοινό στόχο.

Αναλύθηκαν οι εμπορικές επιλογές που ήταν στα χέρια του Διοικητικού Συμβουλίου και οι οποίες εκτός από τον πλουραλισμό τους, αποτυπώνουν,αφενός μεν την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση της Οργάνωσης«COTTONFARSALA», αφετέρου δε την τεράστια δυναμική του εγχειρήματος, που μετρά μόλις τρία χρόνια δράσης.

Η σημαντικότερη όμως διαπίστωση ήταν η εμφανής στροφή του εμπορικού περιβάλλοντος όσον αφορά την ποιότητα και η αποδοχή της σύναψης συμφωνίας με διαφορετικούς όρους και κριτήρια για το ποιοτικό προϊόν της Οργάνωσης, στο δρόμο των προτάσεων που καταθέσαμε αλλεπάλληλες φορές στην Ομάδα Εργασίας που λειτούργησε τα τελευταία χρόνια στο ΥΠ.Α.Α.Τ. για το βαμβάκι.

Η Γενική Συνέλευση αποδέχτηκε ομόφωνα την τελική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σύναψη συμφωνίας με στρατηγικό εμπορικό συνεργάτη."