Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή συντονιστή Βασίλη Ζωγράφο, τα μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βαγγέλη Δημητρακόπουλο, Μάνθο Σαρρή καθώς και μέλη της τοπικής οργάνωσης Φαρσάλων. Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου κατά την επίσκεψη συναντήθηκαν με τον Συντονιστή  Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Γιώργο Νεχωρίτη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Υ ν.Λάρισας Γιώργο Μπρισίμη από τους οποίους ενημερώθηκαν για βασικά ζητήματα του Κ.Υ, όπως η έλλειψη προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες π.χ παιδιατρική, οι δυσλειτουργίες των μηχανημάτων στο ακτινολογικό και στο οδοντιατρικό τμήμα καθώς και η φύλαξη.
Γενική ήταν η εκτίμηση όλων ότι υπάρχει βελτίωση υπηρεσιών όσον αφορά στην λειτουργία του Κ.Υ.Φ. Έγινε σταδιακά προσπάθεια περιορισμού των ελλείψεων χωρίς να σημαίνει πως αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα και δεν υπάρχουν ανάγκες.
Ο βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά τους, αναγνωρίζοντας την κατάσταση, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην επίλυση των ζητημάτων που διέπουν την σωστή λειτουργία του Κ.Υ.Φ.
Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές  και συζήτησαν τα προβλήματα του Δήμου γενικότερα. Αρχικά ο κ.Καραχάλιος έθεσε επί τάπητος ζητήματα του Δήμου Φαρσάλων τα οποία αφορούν σε έργα σχετικά με το υδρευτικό δίκτυο και την μελέτη επισκευής του παλιού αγωγού, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τις Δ.Ε.Υ.Α οι οποίες θωρακίζονται συντηρώντας τα δίκτυα και επεκτείνοντας τα έργα ύδρευσης των ΟΤΑ. Ο δήμαρχος έθεσε ζήτημα αξιοποίησης του Ενιπέα, την δημιουργία μικρών φραγμάτων τα οποία θα εμπλουτίσουν τον υδροφόρο ορίζοντα με σκοπό να επιλύσουν τα ζητήματα της άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής. Οι προτάσεις του Δημάρχου βρήκαν σύμφωνο τον κ. Παπαδόπουλο ενώ συμφωνήθηκε να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία για την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων.
Τέλος, o βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στην ανάγκη εξεύρεσης διαύλου επικοινωνίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να επιλύονται καθημερινά ζητήματα όπου αυτά ανακύπτουν.