Ο Δήμος Φαρσάλων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργάνωσε την Κυριακή, 3 Μαρτίου, για 4η συνεχή χρονιά, τιμητική εκδήλωση.
Τη φετινή, άκρως επιτυχημένη εκδήλωση, παρουσίασε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων Βάια Παύλου, η οποία, αφού ευχήθηκε στις γυναίκες που είχαν κατακλύσει τον χώρο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει την αποψινή βραδιά θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ευχηθεί σε όλες τις γυναίκες του τόπου μας. Γυναίκες δυναμικές, αποφασιστικές, με επιρροή, όραμα και τόλμη που διεκδικούν και εμπνέουν. Γυναίκες που εξελίσσονται, ορίζουν μόνες τους τον σύγχρονο πολυδιάστατο ρόλο τους και ανταποκρίνονται επιτυχώς στο τρίπτυχο εργαζόμενη – σύζυγος – μητέρα».
Στη συνέχεια της ομιλίας της ανέφερε ότι η 8η Μαρτίου είναι ημερομηνία υπενθύμισης για τον αγώνα που συνεχίζεται ακόμη αδιάκοπος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ημέρα χαράς για τους στόχους που έχουν επιτευχθεί. Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα όσα ισχύουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμανε τους λόγους της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων, θέτοντας ως στόχο την επίτευξη μιας συνολικής επίλυσης των προκλήσεων και των ανισοτήτων που εξακολουθούν να παρατηρούνται.
Κλείνοντας την ομιλία της, αφιέρωσε τη βραδιά στη γυναίκα αγρότισσα, στη γυναίκα νοικοκυρά, στην εργαζόμενη γυναίκα, στη γυναίκα επιστήμονα, στη γυναίκα πολιτικό, στη γυναίκα επιχειρηματία, στη γυναίκα μητέρα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ένας αυτοδιοικητικός που έμπρακτα τιμά το γυναικείο φύλο και επιλέγει να του παραχωρεί θέσεις αυξημένης ευθύνης.