Νέο χτύπημα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουλίου, μεγάλο μέρος της επαρχίας Φαρσάλων, εκεί όπου δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Ισχυρή χαλαζόπτωση αλλά και μεγάλες ποσότητες νερού έπληξαν πολλές περιοχές των Φαρσάλων, προκαλώντας ζημιές σε σειρά καλλιεργειών, μεταξύ άλλων σε βαμβάκι, καλαμπόκι, βιομηχανική ντομάτα, κηπευτικά κ.α.

Το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο, τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα κ. Μιχάλη Λιόντο, τον επόπτη του ΕΛΓΑ στο νομό κ. Γιώργο Σαμαρά, τον αντιδήμαρχο – αρμόδιο σε θέματα πρωτογενούς τομέα κ. Δημήτρη Γούσια, τον αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Κουκουλιό, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Τάσο Δραχμάνη, τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΟΣΑΝΛ κ. Σωκράτη Αλειφτήρα, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου και Κατωχωρίου κ.κ. Φώτη Γρίβα και Βασίλη Βασιλόπουλο αντίστοιχα και αγρότες, πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Η πρώτη εικόνα δείχνει πως σε κάποιες περιοχές έχουν προκληθεί ζημιές από το χαλάζι και σε κάποιες άλλες από τις μεγάλες ποσότητες νερού.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της αυτοψίας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είμαστε για μία ακόμη φορά στη δύσκολη θέση να καταγράφουμε ζημιές στην επαρχία Φαρσάλων. Είναι το τρίτο σφοδρό χτύπημα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας, σε διάστημα μόλις ενάμιση χρόνου. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα διαφόρων καλλιεργειών έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Καλλιέργειες δυναμικές, με υψηλό κόστος παραγωγής. Έχουμε στο πλευρό μας την περιφέρεια αλλά και τον ΕΛΓΑ, από τον οποίο ζήτησα τα αυτονόητα: Ταχύτατες διαδικασίες αποτύπωσης του μεγέθους της ζημιάς, δίκαιες εκτιμήσεις και άμεσες αποζημιώσεις. Οι αγρότες της επαρχίας των Φαρσάλων έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα, δε θα αντέξουν σε μία ενδεχόμενη καθυστέρηση. Ως δήμος προχωρούμε άμεσα στην αναγγελία της ζημιάς για όλη την επαρχία. Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες για ό,τι χρειαστούν και περνάει από το χέρι μας».