Με τη συναυλία του λαϊκού ερμηνευτή Γιώργου Μαργαρίτη συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων το Σάββατο στα Φάρσαλα, όπου διεξάγεται για 12η συνεχή χρονιά.
Την δεύτερη μέρα έγινε παρουσίαση από τον Σύλλογο Χαλβαδοποιών της  όλης διαδικασίας παρασκευής του Χαλβά Φαρσάλων η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον των θεατών.
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτουργούσαν:
εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων,
περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν,
περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος,
περίπτερα τοπικών παραγωγών και
περίπτερα συλλόγων και φορέων.
Κάτοικοι της πόλης, επισκέπτες αλλά και επίσημοι επισκέφθηκαν τα συγκεκριμένα περιπτερά ώστε να δοκιμάσουν χαλβά αλλά και τα άλλα τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς.
Κύριο στόχος είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος, όπου είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς που το  συνδέει με το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά και η ανάδειξη μέσω αυτής και των άλλων τοπικών προϊόντων της επαρχίας.


Ο Γιώργος Μαργαρίτης, παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό & ρεμπέτικο τραγούδι πλαισιωμένος από μια εξαιρετική ορχήστρα, με τραγούδια των κορυφαίων του ρεμπέτικου & της προσωπικής του διαδρομής, σε ένα αυθεντικό πρόγραμμα. Η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση ήταν αρκετά μεγάλη.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Δερλός και υπεύθυνος για την διοργάνωση της γιορτής Χαλβά, επίσης χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησαν οι τρεις συνδιοργανωτές, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Λαδόπουλος (εκπρόσωπος της Περιφέρειας) και ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος (εκπρόσωπος επιμελητηρίου Λάρισας).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο βουλευτής Λάρισας κ. Κατσιαντώνης Γ., ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Λαδόπουλος και Παπαδημόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Τσιλιμίγκας, ο αντιπρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τύμπας,  ο περιφερειακός σύμβουλος Δεσπόπουλος, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Δερλός, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Παναγιωτοπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Ράπτης, ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος, γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα Βαγγέλης Γιαννούλας, πλήθος φορέων και εκπροσώπων της πόλης.
ifarsala.gr