Με μεγάλη συμμετοχή αλλά και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, η διαδικτυακή εκδήλωση «Ο κύκλος μιας γυναίκας: Μεγαλώνοντας κόρες με δεξιότητες αυτοπεποίθησης και αυτοπροστασίας».

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το Δήμο Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινότητα Φαρσάλων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν αφιλοκερδώς η ψυχολόγος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Βικτώρια  Πρεκατέ, η οποία σε μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, αναφέρθηκε στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές συνθήκες αλλά και στις αλλαγές που προτείνονται.

Μεταξύ άλλων απάντησε στα ερωτήματα πώς μπορεί μία μητέρα να ενισχύσει τις δεξιότητες της κόρης της ώστε να αποφύγει την θυματοποίηση, πώς μπορούν οι μητέρες να διδάξουν στους γιούς και στις κόρες τους αμοιβαίο σεβασμό για το άλλο φύλλο και αυτοσεβασμό και πώς χτίζεται η αυτοεκτίμηση της μητέρας και της κόρης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή η οποία μίλησε για την γυναίκα στη τοπική αυτοδιοίκηση, εστιάζοντας στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει με την πάροδο του χρόνου, στην καταξίωση της γυναίκας στα κοινά, μέσα από τη σημαντική προσφορά σε καίρια πόστα ευθύνης.

Μια ιστορική αναδρομή στην γιορτή της γυναίκας έκανε η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, Πολιτισμολόγος κ. Άννα Φλωρά, ενώ το μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας Φαρσάλων και μαία στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων κ. Φωτεινή Πιτσιάβα, μίλησε για τις σωματικές αλλαγές της γυναίκας στην εφηβική ηλικία.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ Φαρσάλων κ. Ευαγγελία Χαμορούσου, έδωσε πληροφορίες για  τις δομές στις οποίες μπορούν να απευθύνονται κακοποιημένες γυναίκες στη Θεσσαλία.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντόρα Πρεκατέ, μίλησε για τα  δικαιώματα της γυναίκας και ήταν η συντονίστρια της εκδήλωσης.