Στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο την επαρχία Φαρσάλων, βρέθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συζήτησε με κατοίκους στο Μ. Ευϋδριο, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έξι μήνες μετά από τη φονική κακοκαιρία με τα προβλήματα να εστιάζονται κυρίως στον αγροτικό τομέα.

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί σε αγρότες που είδαν τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν και να καταστρέφουν τα λάστιχα ποτίσματος, τα οποία όμως δεν αποζημιώνονται από την κυβέρνηση, καθώς αξιώνεται η προσκόμιση τιμολογίου, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις λόγω της παρέλευσης χρόνου, δεν είναι εφικτό.

Επίσης τονίστηκε πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε ότι αφορά την εξέταση των ενστάσεων από τον ΕΛΓΑ, αλλά και το ότι δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία καθαρισμού των αρδευτικών καναλιών ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «βρεθήκαμε σήμερα για μία ακόμη φορά στην επαρχία Φαρσάλων που χτυπήθηκε ανελέητα στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Είμαστε εδώ, δεν ξεχνάμε τους πολίτες όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Διαπιστώνω από τις συζητήσεις μου με κατοίκους της περιοχής πως υπάρχουν ακόμη ζητήματα στο πεδίο των αποζημιώσεων αλλά και των αρδευτικών υποδομών.

Άμεσα, θα φροντίσω να επικοινωνήσω τόσο με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, όσο και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά.

Για παράδειγμα, σε ότι αφορά το θέμα των αρδευτικών λάστιχων, μπορεί το κράτος να εκχωρήσει το ποσό της αποζημίωσης στην τράπεζα ώστε να καλυφθεί με διαφανείς διαδικασίες το ποσό της επαναγοράς του εξοπλισμού».