Από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στα Φάρσαλα η 13η Γιορτή Χαλβά.
Στη Γιορτή Χαλβά για πρώτη φορά προγραμματίζεται να λειτουργήσει η 6η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων από παραγωγούς της περιοχής.

Στην εν λόγω έκθεση συμμετέχουν, επίσης επιχειρήσεις, σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις. Στο πλαίσιο της γιορτής, διοργανώνονται το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, το 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ και συναυλία με την συμμετοχή καταξιωμένων ερμηνευτών.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα ομιλίες για τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και εκδηλώσεις ανάδειξης των ηθών και των εθίμων του τόπου. Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση των παραδοσιακών τεχνικών στις νεότερες γενιές.
Εξάλλου, στο Συκούριο της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί στις 15 και στις 16 Σεπτεμβρίου η Γιορτή Αμύγδαλου, η οποία περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων που αφορούν στο αμύγδαλο καθώς και ομιλίες για την διατροφική του αξία.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσία παραδοσιακών χορών από τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα. Πρόκειται για μια διοργάνωση με παραδοσιακή χροιά που έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση της παραδοσιακής τέχνης που τα πλαισιώνουν στις νεότερες γενιές.

tornosnews.gr