Το «πράσινο φως» από την Αρχαιολογική Υπηρεσία έλαβε ο δήμος Φαρσάλων για την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Αξιοποίηση Χώρου Πολιτισμού Περιοχής Κατράνα στα Φάρσαλα», η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει μία ιστορική περιοχή της πόλης, αλλά και να δημιουργήσει ένα νέο και ιδιαίτερο χώρο πολιτισμού.

Αναλυτικότερα, η προσπάθεια του δήμου διερευνά τη δυνατότητα ανάδειξης της ταυτότητας της πόλης των Φαρσάλων μέσα από τη συνεκτική διαχείριση του αστικού της αποθέματος και της προβολής του μέσω ενός πολιτιστικού χώρου στην περιοχή «Κατράνα», στις παρυφές της πόλης. 

Επιδίωξη είναι, η ανάπλαση του χώρου στην περιοχή «Κατράνα» να αναδείξει την ταυτότητα της πόλης και ναδημιουργήσει μια νέας μορφής ταυτότητα η οποία να συνδυάζεται με τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης μέσα από τα σημεία ενδιαφέροντος της και ειδικότερα της ιστορίας της και της σχέσης της με την ιστορική μορφή του Αχιλλέα που ταυτίζεται σε επίπεδο συνείδησης με το πολιτιστικό περιβάλλον της.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει πως «η έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από την αρχαιολογική υπηρεσία είναι ένα σημαντικό βήμα, στα πολλά που έχουν ακόμη να γίνουν ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, της δημιουργίας ενός ιδιαίτερου χώρου πολιτισμού που τόσο λείπει από τα Φάρσαλα, αναδεικνύοντας παράλληλα μία περιοχή σημαντικού ιστορικού ειδικού βάρους και αισθητικού κάλους. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την πολιτεία για να πετύχουμε το στόχο μας. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας για την άριστη συνεργασία με το δήμο Φαρσάλων».

Δείτε φωτορεαλιστικό βίντεο από την αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής Κατράνα στα Φάρσαλα:

https://www.youtube.com/watch?v=NO_f6ndOwd8