Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς κ. Φώτη Σερέτη να μεταφέρει έξι οργανικές θέσεις από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων στο Ιατρείο της Νίκαιας.

Στη συνεδρίαση στην οποία παρέστη και τοποθετήθηκε ο κ. Σερέτης, υπήρξε ομόθυμη καταδίκη αυτής της απόφασης από το σύνολο των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Αν και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ επέμεινε στο ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι δεσμευτική ως προς την υλοποίησή της από το υπουργείο Υγείας, κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι επιχειρείται υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων και μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί εκ των προτέρων η τοπική κοινωνία και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που την εκπροσωπούν.

Έτσι, αποφασίστηκε ομόφωνα να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου προκειμένου να πραγματοποιήσει άμεσα επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αίτημα την άμεση απόσυρση αυτής της απόφασης αλλά και ενέργειες για την ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Σε διαφορετική περίπτωση, το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου εκτάκτως για να καθορίσει το αγωνιστικό πλαίσιο. Στις προτάσεις που ήδη τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση, είναι η τριήμερη αναστολή των υπηρεσιών του δήμου (πλην των ανταποδοτικών), ο αποκλεισμός δρόμων και η διαμαρτυρία μαζί με φορείς της περιοχής.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Εσκίογλου αναφέρει τα εξής:

Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων για την απόφαση της 5ης ΥΠΕ να μεταφέρει οργανικές θέσεις από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων στο Ιατρείο της Νίκαιας, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε ο διοικητής κ. Φώτης Σερέτης να τη δικαιολογήσει, βρήκε απέναντί του σύσσωμους τους εκλεγμένους συναδέλφους.

Είμαστε μαζί με όλες τις τοπικές κοινωνίες, αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Είμαστε όμως απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης του ήδη γεμάτου προβλήματα Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Όποιος επιθυμεί να λάβει ειλικρινά υπόψη τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών δεν υπογράφει αποφάσεις, τις αναρτά στη «Διαύγεια» και μετά έρχεται δήθεν να ακούσει τους πολίτες.

Εξουσιοδοτήθηκα ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσω σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να ζητήσω την άμεση απόσυρση αυτής της απόφασης, αλλά και τη δρομολόγηση άλλων αποφάσεων για την ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων σε όλους τους τομείς.

Διαφορετικά, όπως έγινε ξεκάθαρο απ' όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις.