Δήλωση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου με αφορμή τις ανακοινώσεις για τις νέες υγειονομικές δομές στο νομό Λάρισας:

"Η ανακοίνωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς για τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου της Νίκαιας σε Πολυδύναμο έρχεται να ικανοποιήσει ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και της δημοτικής αρχής Κιλελέρ.

Παράλληλα όμως, έρχεται να επιβεβαιώσει και το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, κατά την οποία είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν οργανικές θέσεις από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. 

Από την πρώτη στιγμή που το ζήτημα γνωστοποιήθηκε από δημοσιεύματα, κινητοποιήσαμε κάθε υγιή δύναμη, ήρθαμε σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους και προσπαθήσαμε να τους πείσουμε με επιχειρήματα για το δίκαιο του αιτήματός μας.

Φέραμε το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο όπου έλαβα ομόφωνα την εξουσιοδότηση να συναντηθώ με τον υπουργό και να του μεταφέρω την
αποφασιστικότητα της Φαρσαλινής κοινωνίας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Κοντοζαμάνη για τη συνέπειά του λόγου του, που οδήγησε στο να πετύχουμε το στόχο μας ο οποίος δεν ήταν άλλος από την αποτροπή της αποδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας της επαρχίας μας."