Μία από τις σημαντικότερες θέσεις εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης των Φαρσάλων, η περιοχή Κατράνα, πρόκειται να αναπλαστεί.
Η περιοχή, συνολικής έκτασης περί τα 20 στρέμματα βρίσκεται στα δυτικά ριζά του λόφου του Προφήτη Ηλία και ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Φαρσάλων.
Κατά τα έτη 2012 και 2013 διενεργήθηκαν στον χώρο, από τον Δήμο Φαρσάλων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, εκτεταμένες ανασκαφικές εργασίες προϊόν των οποίων ήταν η αποκάλυψη τμήματος του δυτικού σκέλους του οχυρωματικού τείχους της αρχαίας Φαρσάλου, το συνολικό μήκος του οποίου αγγίζει τα 294 μέτρα. Το τείχος διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και σώζει μία πύλη και δύο πύργους.
Ο Δήμος Φαρσάλων επιθυμεί την ριζική ανάπλαση της περιοχής, έτσι ώστε να αναδεικνύονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα αρχαία ερείπια και να συνδυάζονται αρμονικά και δυναμικά με την κατασκευή ενός ανοιχτού θεάτρου, χώρων αναψυχής και πρασίνου.
Ο βασικός στόχος και η κύρια επιδίωξη είναι να αποκτήσει η πόλη έναν χώρο μοναδικό, έναν χώρο που της λείπει, στον οποίο να υπάρχουν οι προϋποθέσεις της τροφοδοσίας μιας συνεχούς και γόνιμης σχέσης του αρχαίου με το σύγχρονο, έναν χώρο ποιοτικής αναψυχής.
Με τα δεδομένα αυτά, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου και του Αρχιτέκτονος Μηχανικού Αντωνίου Μόρα, για τη μελέτη της ολικής ανάπλασης της περιοχής Κατράνα.
Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή της, ενώ το ποσό της σύμβασης είναι 10.700,00 € πλέον ΦΠΑ.