Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, η Κοινωνική Λειτουργός Μπακαρού Παρασκευή και η Παιδαγωγός Σίσκου Μαρίνα του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., υλοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης προς τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού. Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν «Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση – Δικαιώματα των παιδιών»

Αρχικά έγινε μια όμορφη συζήτηση για το τί είναι δικαίωμα, αν γνωρίζουν ότι και αυτοί ως παιδιά έχουν δικαιώματα και ποια είναι. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές και εικαστικές δράσεις προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα το σώμα τους.

Έπειτα προβλήθηκε το βίντεο «Το Μυστικό της Νίκης ΙΙ – Η περιπέτεια του Βίκτωρα», το οποίο δίδαξε με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο σε όλα τα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει και τι μπορεί να γίνει ώστε να τερματιστεί η παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Στο τέλος τα παιδιά έγραψαν από ένα δικαίωμα που τους εκφράζει και το κόλλησαν στο δέντρο των δικαιωμάτων, το οποίο πλέον στολίζει την αίθουσά τους.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.

Το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία και ιδιαίτερα την κ. Πρεκατέ Θεοδώρα, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού καθώς και Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φαρσάλων για την πρόσκληση.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020¨ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:

-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350163 – 4, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr

-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805,
e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 8:30π.μ. έως 13:00μ.μ.