Κατηγορούνταν ότι είχε αναρτήσει ψεύτικα προφίλ της πρώην συντρόφου του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να τη δυσφημίσει και να την εκδικηθεί, καθώς είχε διακόψει τη σχέση της μαζί του και χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό, μόνο, όμως, για τις δύο από τις τέσσερις κατηγορίες, για τις οποίες διώκονταν.

Το δικαστήριο τού επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και για συκοφαντική δυσφήμιση. Μάλιστα για την πρώτη κατηγορία τον έκρινε ένοχο για παράνομη μετάδοση των δυσφημιστικών μηνυμάτων και όχι για παράνομη επεξεργασία τους.

Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τού είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 54 μηνών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς είχε κριθεί ένοχος για τέσσερα αδικήματα και συγκεκριμένα για παραβίαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων, έργω εξύβριση κατ’ εξακολούθηση, απειλή κατ’ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση. Σε δεύτερο βαθμό χθες αποσύρθηκαν λόγω ειδικής παραγραφής οι κατηγορίες της έργω εξύβρισης και της απειλής κατ’ εξακολούθηση.

Ο 36χρονος κατηγορούμενος, που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κατηγορούταν ότι είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στις 3 Μαρτίου του 2019 σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έστελνε προσβλητικά μηνύματα στη 40χρονη σήμερα πρώην σύντροφό του, αλλά και σε φιλικά της πρόσωπα, για να την εκδικηθεί που τον εγκατέλειψε. Μέσω των ψεύτικων προφίλ της πρώην συντρόφου του φέρεται να απηύθυνε ερωτικά καλέσματα για συνεύρεση, έτσι ώστε να της θίξει την προσωπικότητα και να τη μειώσει.

Μάλιστα φέρεται να είχε γράψει ακόμα και στους τοίχους της πολυκατοικίας της προσβολές, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτη του 2019. Κατηγορούνταν ακόμη ότι την απειλούσε μέσω μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο. Είχε φτάσει σε σημείο να την απειλεί και η γυναίκα είχε απευθυνθεί τότε στην αστυνομία. Μετά από μήνυση, ο 36χρονος σήμερα, είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία και η υπόθεση είχε προσδιοριστεί σε ρητή δικάσιμο.

Παρούσα στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ήταν η παθούσα, που περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια όσα είχε ζήσει εκείνο το διάστημα. Από την πλευρά του ο 36χρονος αρνήθηκε πως αυτός κρυβόταν πίσω από τα ψεύτικα προφίλ και πως ήταν ο αποστολέας των μηνυμάτων στα φιλικά πρόσωπα της πρώην συντρόφου του.

e-thessalia.gr