Αθωώθηκε χθες από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας συμβολαιογράφος του Βόλου, καθώς και τρεις μάρτυρες, για υπόθεση διαθήκης που συντάχθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου μια 85χρονη γυναίκα άφησε την περιουσία της σε πρόσωπα εκτός οικογενειακού κύκλου.

Ο συμβολαιογράφος κατηγορήθηκε ότι η 85χρονη γυναίκα βρισκόταν ένα βήμα πριν τον θάνατο και ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου και δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον, συνέταξε διαθήκη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα στον Βόλο μετά από μήνυση που κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο της 85χρονης, εναντίον του συμβολαιογράφου και των μαρτύρων που παρέστησαν στην σύνταξη της διαθήκης.

Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο συμβολαιογράφος σε ένα χρόνο με αναστολή και οι τρεις μάρτυρες σε έξι μήνες με αναστολή ενώ σε όλους είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Με την εν λόγω βεβαίωση ο συμβολαιογράφος και οι μάρτυρες κατηγορούμενοι βεβαίωσαν ότι η ηλικιωμένη επιθυμούσε μετά τον θάνατό της όλη η ακίνητη και κινητή της περιουσία να περιέλθει κοινά και αδιαίρετα σε τρεις πολίτες, δύο αδέρφια και μία οικιακή βοηθό, που την πρόσεχαν, την αγαπούσαν και την περιποιούνταν σε αντίθεση με όλους τους συγγενείς της που δεν της προσέφεραν, καμία απολύτως βοήθεια.

Πέντε μήνες πριν πεθάνει στις 17 Απριλίου του 2018,η 85χρονη συνέταξε διαθήκη, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το σπίτι της 60 τ.μ. στο Βόλο, το άφηνε κληρονομιά στα δυο παιδιά ενός γείτονα που την φρόντισε από το 1990 αλλά και σε μια γυναίκα, οικιακή βοηθό, που επίσης την φρόντιζε για ένα χρόνο, πριν μπει στην κλινική. Η διαθήκη συντάχθηκε και υπογράφηκε παρουσία τριών μαρτύρων και ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύονταν σε κλινική.

Συγγενής της 85χρονης είχε υποβάλλει μήνυση κατά του συμβολαιογράφου για ψευδή βεβαίωση καθώς και εναντίον των τριών μαρτύρων της διαθήκης για άμεση συνέργεια στην ψευδή βεβαίωση. Παρών στην πρωτόδικη δίκη ήταν και ο υπεύθυνος παθολόγος της κλινικής που νοσηλευόταν η 85χρονη, ο οποίος δήλωσε πως η ηλικιωμένη δεν ήταν καλά καθώς έπασχε από σοβαρό οργανικό ψυχοσύνδρομο ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, χωρίς να έχει πλήρη αντίληψη γι΄αυτό και νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε στο Εφετείο και ο συμβολαιογράφος όπως και οι μάρτυρες αθωώθηκαν.

gegonota.news