Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 το Δημοτικό Σχολείο Γόννων φιλοξένησε την κ. Νικολέτα Γκόγκου, Διατροφολόγο η οποία διαθέτει διπλωματική εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCfED).

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για την Υγιεινή Διατροφή.

Η κ. Γκόγκου προσέφερε μια διαδραστική παρουσίαση στους/στις μαθητές/τριες όλων των τάξεων, αναλύοντας την πυραμίδα της διατροφής με παιχνιώδη τρόπο. Μέσα από δραστηριότητες και αλληλεπίδραση, η παρουσίαση απέσπασε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών, προωθώντας την κατανόηση της σημασίας υιοθέτησης υγιούς διατροφής στην καθημερινότητά τους.

Η κ. Γκόγκου ανέφερε ότι η υγιεινή διατροφή είναι κρίσιμη για τους/τις μαθητές/τριες γιατί οδηγεί να αποκτήσουν:

Ενέργεια και Αντοχή: Μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει την αναγκαία ενέργεια για τις καθημερινές δραστηριότητες τους και την αντοχή που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις σχολικές υποχρεώσεις και δραστηριότητες.

Σωματική Υγεία: Μια υγιεινή διατροφή συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του σώματος, των οστών και του εγκεφάλου τους, ενώ προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Αντίσταση σε Νόσους: Η σωστή διατροφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τους/τις μαθητές/τριες να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.

Καλή Απόδοση Στη Μάθηση: Η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με καλύτερη συγκέντρωση, μνήμη και γενικά καλύτερη απόδοση στη μάθηση.

Ψυχολογική Ευεξία: Η σωστή διατροφή μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση και την ψυχολογική κατάσταση των μαθητών/τριών, βοηθώντας στη μείωση του στρες και τη βελτίωση της συναισθηματικής τους ευεξίας.

Η κ. Αποστολίνα Σαΐτη εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου Γόννων ευχαριστεί θερμά την κ. Νικολέτα Γκόγκου για την πραγματοποίησης αυτής της εκπαιδευτικής δράσης στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η οποία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Η υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής αποτελεί βασικό στοιχείο για τη συνολική τους ευημερία και υγεία! Τέλος η κ. Σαΐτη ως ενθύμιο από την επίσκεψη, έδωσε στην κ. Γκόγκου μια χριστουγεννιάτικη κάρτα μαθητή του σχολείου!

Ευχαριστούμε θερμά τον δάσκαλο του σχολείου μας κ. Γεώργιο Αλεξανδρή που βοήθησε στην κατασκευή των διατροφικών πυραμίδων που αξιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης.