«Φρένο» βάζει ο εισαγγελέας στην αποφυλάκιση του 39χρονου Λαρισαίου αξιωματικού της Πυροσβεστικής που υπηρετούσε στη Σκιάθο και είναι προφυλακισμένος στα Γρεβενά, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είναι αρνητική παρά την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο συνήγορός του, ενώ το βούλευμα που θα εκδοθεί από το Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν ο 39χρονος αξιωματικός παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να γίνει η δίκη του ή αν αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης βασίστηκε στη λογική της κατάχρησης από πλευράς κατηγορούμενου της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του 39χρονου και των παιδιών της συντρόφου του 10 και 12 ετών, τα οποία τον έβλεπαν σαν πατρική φιγούρα. Παράλληλα η πρόταση αποδομεί τους ισχυρισμούς του άνδρα πως κατέγραψε επίμαχα σημεία του σώματος της 10χρονης, προκειμένου να τα δείξει στη μητέρα της και σύντροφό του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κατηγορούμενος στην αίτηση αποφυλάκισης «η καταγγέλλουσα γνώριζε την ύπαρξη των φωτογραφιών από πολύ νωρίτερα, αφού της τις έδειξα άμεσα, πριν από έναν με ενάμιση μήνα που τις τράβηξα. Απεικονίζουν την κόρη της με πολύ κοντό σορτσάκι και εγώ, γνωρίζοντας ότι μέσα στο σπίτι εισέρχονται άνδρες ξένοι ως πελάτες της καταγγέλλουσας, η οποία έχει παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα ως αισθητικός που κάνει αποτρίχωση σε γυναίκες και άνδρες, προσπαθούσα να πείσω την καταγγέλλουσα ότι αυτό το ένδυμα δεν είναι το ενδεδειγμένο».

Το εισαγγελικό σκεπτικό εδράζεται στο γεγονός πως ο 39χρονος δεν κατέγραψε απλά το σώμα της ανήλικης, αλλά στο ότι εστίασε σε ευαίσθητα σημεία, όπως οπίσθιά της, αλλά και σε γυμνά μέρη, γεγονός που υποκρύπτει δόλο.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, αποτελούμενο από τρεις δικαστές, οι οποίοι θα κρίνουν εάν πρέπει να διατηρηθεί η προφυλάκιση του πυροσβέστη μέχρι τη δίκη του.

magnesianews.gr