Στο Εθνικό Περίπτερο της Χώρας η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στήριξε τη συμμετοχή έξι Θεσσαλικών επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας στη κορυφαία εμπορική Έκθεση Κρασιού και Αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως «Prowein 2019».
Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στo Εκθεσιακό Κέντρο Messe στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 17 έως 19 Μαρτίου 2019.
Η “Prowein” προσέφερε μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες και προοπτικές στο κλάδο του οίνου και το περίπτερο της Περιφέρειας προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών αγοραστών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κίνα, την Ιαπωνία, ΗΠΑ και από αραβικές χώρες ενώ πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις.
Το χρώμα, το άρωμα και η γεύση ήταν τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση των Θεσσαλικών κρασιών που δημιουργούν νέες γεύσεις με βάση τις τοπικές ποικιλίες αμπέλου.
Οι εκθέτες στην φετινή Έκθεση Prowein 2019 άγγιξαν τους 7.000 από 70 χώρες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 60.000 από 142 χώρες.
Πλήθος επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα Θεσσαλικά κρασιά και πεπαλαιωμένα αποστάγματα, ενώ το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε η υπεύθυνη Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου στο Ντίσελντορφ Κα Φρίντα Γεωργίου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των οινοποιείων. 
Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν «ΝΤΟΥΓΚΟΣ ΘΑΝΟΣ & Λ. Ο.Ε», «ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο.Ε», «ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε», «ΚΤΗΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ» & «ΟΙΝΟΠΟΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», "AΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ".

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Υδροοικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Απόστολος Μπίλης και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας κ. Νίκος Γαβριήλ.