Η πόλη της Λάρισας φόρεσε τα γιορτινά της και στολίστηκε για να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress δεν μπορούσε να μείνει πίσω από τις εξελίξεις, για αυτό και σου ετοίμασε μια έκπληξη. Το τελευταίο meetup για τη χρονιά του 2019 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι. Δε θέλεις να το χάσεις.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Όμηρος ανοίγει τις πόρτες του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου του που στεγάζει το ΙΕΚ Όμηρος και το Aegean College στην Πατρόκλου 14, για να φιλοξενήσει αφιλοκερδώς στις εγκαταστάσεις του τις συναντήσεις του WordPress Larissa Meetup.

Ρίξε μια ματιά σε αυτά που θα απολαύσουμε. Φέρε την καλή σου διάθεση, το χαμόγελό σου και τους φίλους σου, γιατί προμηνύεται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συναντήσεις της χρονιάς.

Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι λάτρης του web και ανοιχτού λογισμικού και της τεχνολογίας. Το πρώτο CMS που γνώρισε ήταν κάτι με χορό αν θυμάμαι καλά salsa, mambo αλλά αυτό ήταν παρελθόν αφότου γνώρισε το WordPress.

Ασχολείται με το WordPress από το 2005, (μπορεί να πάλιωσε αλλά δε γέρασε) και ηγείται της Ελληνικής μετάφρασης και διανομής του WordPress.

WordPress Essentials: πρώτη γνωριμία με το διαχειριστικό περιβάλλον του WordPress

Σε αυτή την παρουσίαση, θα γνωρίσεις την διαχείριση του WordPress. Θα ανακαλύψεις πώς να εγκαταστήσεις θέματα και λειτουργικότητα αλλά και πως θα γράψεις το πρώτο σου άρθρο με τον νέο διορθωτή Gutenberg. Αν είσαι αρχάριος, είναι η ευκαιρία να πάρεις μια γεύση από το διαχειριστικό περιβάλλον του WordPress.   

Ο Εμμανουήλ Πούρικας είναι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Readmore Creative, εταιρίας που ασχολείται με την κατασκευή και προώθηση Ιστοσελίδων αλλά και το Branding επιχειρήσεων από το 2010 με έδρα τη Λάρισα. Κύριος τομέας ενασχόλησης του είναι το Front end development ενώ χρησιμοποιεί το WordPress σχεδόν 3 χρόνια έχοντας γράψει και αρκετά plugins για εσωτερική χρήση.

Πώς επηρεάζει η ταχύτητα ιστοσελίδας τις πωλήσεις σας

Σε αυτό το meetup θα παρουσιάσει ενδιαφέροντα στατιστικά για το πώς επηρεάζει πραγματικά η ταχύτητα τις πωλήσεις του eshop σου, τι πρέπει να προσέξεις αλλά και πώς μπορείς να τη βελτιώσεις.

Extra bonus: Ένα εύκολο και έξυπνο trick για να βελτιώσεις κατακόρυφα την εμπειρία του τελικού χρήστη στην ιστοσελίδα σου.


Η Φωτεινή Βαβίτσα δηλώνει «I am an Economist by profession but a Marketeer by heart!»

Σπούδασε Οικονομικά στο Α.Π.Θ. όπου συνέχισε το μεταπτυχιακό της στην Πληροφορική & Διοίκηση. Από την πρώτη στιγμή ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με το Marketing. Η οικονομική κρίση και η αδυναμία εύρεσης εργασίας την οδήγησαν να δημιουργήσει ένα blog και να συλλέξει μόνη της την εμπειρία που χρειαζόταν. Αυτή η αρχή ήταν όλα όσα χρειαζόταν για να βρει τελικά την πρώτη της εργασιακή ευκαιρία και να γίνει στην πορεία συνέταιρος σε ένα Marketing Agency.

Σήμερα, ως ελεύθερη επαγγελματίας, συνεχίζει με πολλή αγάπη στον χώρο του Marketing και της Επικοινωνίας. Το πάθος της είναι να βοηθάει ανθρώπους και επιχειρήσεις να βρουν και να διεκδικήσουν τη φωνή τους στο διαδίκτυο.

Βρες τη φωνή σου σε αυτόν τον μαγικό κόσμο που λέγεται διαδίκτυο.

Facebook, Instagram, YouTube, ή μήπως LinkedIn; Google ή Facebook Ads; Και αν η απάντηση είναι "Σε όλα;", εγώ από που να ξεκινήσω; Και πόσο θα μου κοστίσει;

Εύλογες όλες οι απορίες. Εκτός αυτού, άκρως αγχωτικές. Αντιλαμβάνεσαι την αξία του internet και ξέρεις ότι βοηθάει όταν βρίσκεσαι εκεί και ο κόσμος σε βρίσκει όταν ψάχνει αυτό που προσφέρεις. Από την άλλη, νιώθεις ότι για να τα καταφέρεις πρέπει να παρατήσεις τη δουλειά σου και να ασχολείσαι μόνο με τα κοινωνικά σου δίκτυα και την προβολή σου. Σε αυτή την παρουσίαση λοιπόν θα καταρρίψουμε μαζί όλους αυτούς τους τρομακτικούς μύθους και θα δούμε πως γίνεται να ξεχωρίζουμε στο διαδίκτυο, συνεχίζοντας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Always like the pros!

Δήλωσε τώρα συμμετοχή εδώ!

Για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους, στο meetup.com (δεξιά στήλη, Join and RSVP. Η σύνδεση είναι εφικτή και με τα στοιχεία εισόδου σου στο Facebook, αν δεν θέλεις να φτιάξεις έναν καινούριο λογαριασμό).

Όλες οι τοπικές συναντήσεις της Ελληνικής Κοινότητας είναι απολύτως ανοικτές και δωρεάν.

Τέλος, μπορείς να βοηθήσεις στην επιλογή των θεμάτων των επόμενων συναντήσεων, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο.

Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να συνεισφέρεις κι εσύ στην Ελληνική Κοινότητα του WordPress. Μοιράσου τις γνώσεις και την εμπειρία σου, μιλώντας για το ταξίδι σου στον κόσμο του διαδικτύου σε κάποια από τις επόμενες συναντήσεις, συμπληρώνοντας την φόρμα για το κάλεσμα για ομιλητές.

Ευχαριστούμε τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Όμηρος για τη φιλοξενία.