Επίσκεψη στα παράλια του νομού πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα του φορέα, κ. Τζήκα.
Ο κ. Γιαννακόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις  με επιχειρηματίες των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις τους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.
Έντονος  καταγράφηκε ο προβληματισμός των επιχειρηματιών σχετικά με το αύριο και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και αναδείχτηκε η απουσία επαρκών υποδομών για την αποφυγή ανάλογων καταστάσεων.
Επίσης, ζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από τη διοίκηση του επιμελητηρίου για συναντήσεις  μετους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Δήμους) ώστε πέρα από την καταγραφή να εξευρεθούν και άμεσες  λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Τέλος, ζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Επιμελητήριο προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να καταστεί εφικτή η παράταση ή το προσωρινό πάγωμα των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχηρήσεων της περιοχής προς το κράτος.
Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε η διοίκηση του Επιμελητηρίου να προωθήσει αφενός  τα αιτήματα των επιχειρηματιών , καθώς και να συνεργαστεί  με τους αρμόδιους φορείς για την υλοποίηση δράσεων και πολιτικών  που θα αποσκοπούν στη βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των παραλίων του νομού.