Το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ»διαρκώς πρωτοπόρο στη χρήση κάθε τεχνολογικής δυνατότητας για την άρτια επαγγελματική κατάρτιση των σπουδαστών του,πρωτοπορεί για άλλη μία φορά στις «διαδικασίες μάθησης» προσφέροντας στους σπουδαστές του,ένα πακέτο καινοτόμων εκπαιδευτικών υπηρεσιών μέσω του οποίου μπορούν να προσεγγίσουν τη μάθηση με θετική διάθεση ανακαλύπτοντας ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα,το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης (e-learning) που έχει δημιουργήσει, παρέχει τη δυνατότητα μιας εικονικής τάξης (e-class) για κάθε ειδικότητα σπουδών.

Η συνεχής ηλεκτρονική αλληλεπίδραση μεταξύ σπουδαστών και εκπαιδευτών και η χρήση του σύγχρονου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού ευνοούν τις διαδικασίες περαιτέρω μελέτης και αυτοεκπαίδευσης ενισχύοντας τα αποτελέσματα της μάθησης ενώ παράλληλα προσφέρουν την πρόκληση της ενεργητικής συμμετοχής σε ένα υπερσύγχρονο μαθησιακό ιστότοπο!

Η πλατφόρμα τηλεκατάρτισης του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, οι δε σπουδαστές και εκπαιδευτές μπορούν να συνδεθούν από οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (desktop, laptop, tablet, smartphone)!

Το  ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» παρέχει στους σπουδαστές του μαθήματα e-learning σε δύο (2) βασικές μορφές:   

α)      Online τηλεκατάρτιση. Αυτή η μορφή ονομάζεται Σύγχρονη online διδασκαλία, η οποία διεξάγεται με τον εκπαιδευτή σε εικονική τάξη και πραγματοποιείται μέσω της online πλατφόρμας τηλεκατάρτισης του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε προκαθορισμένες ώρες βάσει προγράμματος.

β)     Ασύγχρονη εκπαίδευση. Αυτή η μορφή είναι συμπληρωματική της online τηλεκατάρτισης. Οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα e-learning της σχολής όποτε αυτοί το επιθυμούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, στην οποία υπάρχει αναρτημένο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό αποτελούμενο από ηλεκτρονικές σημειώσεις, video, ασκήσεις, γεγονός που βοηθά τα μέγιστα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» θεωρεί ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι μια τεράστια ευκαιρία να εκτιμήσουμε περισσότερο την τεχνολογία, να τη χειριστούμε και να μην την αφήσουμε να μας χειριστεί. Οι σπουδαστές μας το κάνουν αυτό πράξη και ήδη εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν ποιοτικά τον χρόνο τους μέχρι να επιστρέψουμε στις αίθουσες και στα εργαστήρια της Σχολής,συνεχίζοντας την εκπαίδευσή τους στα αντικείμενα της ειδικότητάςτους!