Την ανεπάρκεια του λογισμικού συστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας υφίσταται, ως ταλαιπωρία, μια σημαντική μερίδα πελατών της η οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την χρεωστική κάρτα που της χορήγησε η τράπεζα για να κάνει αναλήψεις χρημάτων από τον λογαριασμό που διατηρεί σε αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr το θέμα σχετίζεται με εκείνους τους λογαριασμούς πελατών που έχουν δηλωθεί ως “ακατάσχετοι” και στους οποίους συμβαίνει να έχει εμφανιστεί μια οποιαδήποτε δέσμευση ποσού από τρίτους.

Ως γνωστόν σε περιπτώσεις κατάσχεσης ο κάτοχος του ακατάσχετου λογαριασμού μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ, κάθε μήνα, με τη χρήση της χρεωστικής του κάρτας σε οποιοδήποτε ΑΤΜ, ή με τη φυσική του παρουσία στο τραπεζικό ίδρυμα όπου διατηρεί τον λογαριασμό. Αυτό συμβαίνει σε κάθε τράπεζα.

Όχι όμως και στην Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, οι χρεωστικές κάρτες της οποίας, όταν προκύψει δέσμευση ποσού από κατάσχεση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός λειτουργίας στο ΑΤΜ και οι κάτοχοί τους είναι αναγκασμένοι να συρρέουν με το βιβλιάριο στο χέρι στο μοναδικό κατάστημα που διατηρεί η τράπεζα στην πόλη της Καρδίτσας, ή να τρέχουν στον Παλαμά και το Μουζάκι όπου διαθέτει τραπεζικές θυρίδες.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, όμως η τράπεζα συνεχίζει να αδιαφορεί υποχρεώνοντας τους πελάτες της να χάνουν χρόνο και να υφίστανται την ταλαιπωρία των μετακινήσεων και της αναμονής στην ουρά, χωρίς να φταίνε. Αρκετοί δε είναι αναγκασμένοι να φεύγουν από τη δουλειά τους για να στηθούν στην τράπεζα, ενώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για όσους διαμένουν εκτός Καρδίτσας.

Το θέμα όμως, λόγω της πανδημίας, προσλαμβάνει πλέον δραματικές διαστάσεις καθώς ο μόνος τρόπος για να παίρνουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους όλοι οι παραπάνω, είναι να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο κατάστημα της Συνεταιριστικής με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ιδίων αλλά και για όλους εκείνους που είναι αναγκασμένοι να συγχρωτίζονται μαζί τους. Τον ίδιο βέβαια κίνδυνο διατρέχουν και οι υπάλληλοι της Τράπεζας. Κοινώς η δημόσια Υγεία.

Αν μάλιστα απαγορευτεί η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, που λόγω της έκτακτης κατάστασης στη χώρα θεωρείται πιθανό, οι συγκεκριμένοι πελάτες θα ξεμείνουν και από χρήματα.

Το thessaliaeconomy.gr, ως αποδέκτης σχετικών διαμαρτυριών από αναγνώστες του, απέστειλε εγκαίρως ερώτημα προς την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας ώστε να έχει την άποψή της επί του θέματος. Η τράπεζα ...απέφυγε να απαντήσει.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr