Με μικρά, προσεκτικά βήματα -όπως έκανε σε όλη την πορεία του- ο όμιλος Σκλαβενίτη ξεκινά μερική ανακαίνιση των καταστημάτων του Μαρινόπουλου το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ριζικότερες αλλαγές θα ακολουθήσουν αργότερα.

 Έτσι και τώρα, μετά την εξαγορά-μαμούθ του δικτύου της Μαρινόπουλος, σχεδιάζει για το πρώτο εξάμηνο του 2017, τη μερική ανακαίνιση καταστημάτων Μαρινόπουλος προκειμένου να σηματοδοτηθεί η νέα εποχή.

Αρχικά, θα αλλάξουν ταμπέλες, ώστε οι καταναλωτές να λάβουν το μήνυμα πως τα άδεια ράφια και η αβεβαιότητα, αποτελούν κακό παρελθόν. Μικρές,αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις μέσα στα καταστήματα θα φροντίσουν ώστε τα νέα καταστήματα να θυμίζουν Σκλαβενίτη χωρίς ωστόσο, η εταιρεία να προβεί σε τεράστια έξοδα πλήρους ανακαίνισης, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η συμφωνία με τον όμιλο Carrefour, προβλέπει να παραμείνει η επωνυμία ως τις 31 Μαρτίου 2017. Αυτή είναι και η ημερομηνία ορόσημο για τον Σκλαβενίτη καθώς μετά θα ξεκινήσει την εφαρμογή του πλάνου ριζικής ανακαίνισης των καταστημάτων που προβλέπει την εκ βάθρων ανακαίνιση για 6-8 καταστήματα το μήνα για τα επόμενα 4 χρόνια.

Κανείς ακόμη δεν ξέρει ποια από τα καταστήματα του Μαρινόπουλου θα συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς αυτό εξαρτάται αρχικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και έπειτα από τη γειτνίασή τους με τα υπάρχοντα καταστήματα της Σκλαβενίτης σε ότι αφορά την Αθήνα. Η εσωτερική λειτουργία των καταστημάτων προβλέπεται να ακολουθήσει το μοτίβο του Σκλαβενίτη ενώ φήμες αναφέρουν πως σε κάποια καταστήματα θα δοθεί έμφαση στα Fresh Market, που έχει δημιουργήσει ο Σκλαβενίτης από το 2007 και που θυμίζουν συνοικιακά καταστήματα νωπών προϊόντων.