Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Αυτή ήταν η συμβουλή των γονέων. Αυτό το Δεν προσδίδει την άρνηση σε αυτή την πρόταση. Ταυτόχρονα όμως χαρίζει τη νότα αξίας του μοναδικού αυτού μετάλλου. Αξία διηνεκής, αιώνια. Αυτός ακριβώς και ο λόγος για τον οποίο έγινε γνωμικό του θυμόσοφου λαού.

Έφθασε όμως ο καιρός να αποδώσει ο κόπος τόσων χρόνων, ο ιδρώτας τόσων ετών. Με τις τιμές αυτής της λαμπερής, εκθαμβωτικής, καθόλα πολυπόθητης επένδυσης να έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, οι επαΐοντες του χώρου, διατρανώνουν με φωνή στεντόρεια, πως ήρθε η στιγμή να καρπωθείτε αυτά που σοφά δρέψατε. Η αγορά χρυσού, σε οποιαδήποτε μορφή, δίνει στο πορτοφόλι υψηλά κέρδη σε σχέση με το ποσό που κάποτε δαπανήθηκε. Ένα χαμόγελο ικανοποίησης θα διαγραφεί στο πρόσωπο.

Το υπάρχον οικονομικό περιβάλλον, δηλαδή αυτό της σταδιακής απομάκρυνσης από τη χρηματοπιστωτική κρίση και τις μαύρες σελίδες του αγώνα επιβίωσης, είναι μοναδικό. Όσο η χώρα ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της ανάπτυξης, τόσο η αγορά χρυσού θα προσφέρει χαμηλότερες αποδόσεις για το χρυσό, τα κοσμήματα ή τις χρυσές λίρες σας.

Κάθε επένδυση έχει το τίμημά της. Το τίμημα για την αγορά χρυσού το 2022 είναι, χωρίς υπερβολή, χρυσό deal. Deal, χωρίς να ανοίγεις κουτιά. O σοφός επενδυτής, σοφά αντιλαμβάνεται το οικονομικό ταβάνι της επένδυσής του, πριν να είναι αργά.

Γιατί ναι, λες καταφατικά, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός προσπαθώντας να χρυσώσεις το χάπι στον εαυτό σου ότι έχασες τη μοναδική αυτή ευκαιρία.