Επίσκεψη πραγματοποίησε την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελασσόνας, παρουσία του Συντονιστή Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Βασίλη Ζωγράφου, στο Δομένικο Ελασσόνας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Στάθη Ψωμιάδη και κατοίκους του χωριού.

Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι ισχύει το αίτημα των Κοινοτήτων, με βάση το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να παραμείνει η ξεχωριστή κάλπη για την εκλογή του προέδρου και του κοινοτικού συμβουλίου, ενώ επεσήμανε πως οι κοινότητες ζητούν περισσότερες αρμοδιότητες για την διαχείριση της καθημερινότητάς τους και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στο ζήτημα διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων από την Ιταλία, για το Ολοκαύτωμα του Δομένικου, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, αναμένεται η απόφαση, υπάρχει όμως μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η υπόθεση, λόγω της μη καταβολής του δικαστικού ενσήμου που επανάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και παρά τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα δει το θέμα θετικά, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Για τα ζητήματα που αφορούν σε αναγκαίες λύσεις προβλημάτων του χωριού, τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αγροτική οδοποιία, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ενώ αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατασκευή καινούριου αγωγού από το φράγμα του Δομένικου που θα συνδεθεί με το υπάρχουν δίκτυο, καθώς και η συντήρηση του, με την υπογείωση των αγωγών άρδευσης και την επέκτασή του στα γεωγραφικά όρια του εν λόγω δημοτικού διαμερίσματος. Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε επίσης πως θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε λειτουργία οι τρεις νέες γεωτρήσεις που ηλεκτροδοτήθηκαν πρόσφατα.

Στην ενδιαφέρουσα και γόνιμη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Τσικούρας και ο κοινοτικός σύμβουλος, Γιώργος Νικολούλης.